Αρχική Σχολή Γονέων Γιατί τα παιδιά που έχουν smartphone κολλάνε πιο εύκολα ψείρες;

Γιατί τα παιδιά που έχουν smartphone κολλάνε πιο εύκολα ψείρες;

Σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη, όσοι μαθητές Δημοτικού έχουν smartphone ή tablet αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να κολλήσουν ψείρες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά συνωστίζονται το ένα δίπλα στο άλλο για να κοιτάξουν στην οθόνη, γεγονός που διευκολύνει τη μετακίνηση των ψειρών από το ένα παιδικό κεφάλι στο άλλο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Δερματολόγων στο Λίβερπουλ, εκτίμησαν ότι οι φορητές συσκευές που πλέον διαθέτουν όλο και περισσότερα μικρά παιδιά, είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για τη δραματική αύξηση των ψειρών στους μαθητές τα τελευταία έτη.

Ανάμεσα στα 202 παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα, σχεδόν δύο στα τρία (63%) με κινητό ή τάμπλετ είχαν ψείρες, ενώ μεταξύ των παιδιών που δε διέθεταν τέτοια συσκευή, σχεδόν ένα στα τρία (30%) είχε ψείρες. Περίπου τα μισά παιδιά (45%) είχαν κολλήσει ψείρες κάποια στιγμή μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Οι ψείρες είναι συχνές στα παιδιά 4-11 ετών, ενώ μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα κορίτσια που έχουν αδέλφια ηλικίας 6-9 ετών.

Το φαινόμενο έχει χαρακτηριστεί ως «οι ψείρες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», επειδή οι παρέες των νέων συνηθίζουν να φέρνουν κοντά τα κεφάλια τους για να βγάλουν ομαδικές φωτογραφίες selfie που θα αναρτήσουν στα social media.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.