Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε ξηρούς καρπούς;

Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε ξηρούς καρπούς;

n-KID-EATING-NUTS-large570Οι ξηροί καρποί αποτελούν τροφές με υψηλή θρεπτική αξία επισημαίνουν οι διατροφολόγοι του neadiatrofis.gr. Ιδιαιτέρως όσον αφορά ένα παιδί, του δίνουν σημαντικότατα συστατικά απαραίτητα για την καθημερινή του δραστηριότητα, πνευματική και σωματική.

Πηγή καλών λιπαρών
Με πρωταθλητές τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα κάσιους, όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν τα λεγόμενα ω-3 λιπαρά οξέα, που ονομάζονται και απαραίτητα στην διατροφή του ανθρώπου. Η χρήση των ξηρών καρπών στην καθημερινή διατροφή ενός παιδιού και η επαρκής πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων φαίνεται να συμμετέχει στην καλύτερη καρδιαγγειακή και εγκεφαλική του λειτουργία

nuts-live-longerΠηγή καλής πρωτεΐνης και αμινοξέων
Οι ξηροί καρποί περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνες, απαραίτητες για την ανάπτυξη ενός παιδιού. Επίσης τρυπτοφάνη, μία ουσία υπεύθυνη για την παραγωγή ορισμένων νευροδιαβιβαστών που βελτιώνουν την διάθεση και την εγκεφαλική λειτουργία. Φυσικά τα παιδί θα τις πάρει κυρίως από το κρέας, το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά, το αυγό και το ψάρι, αλλά και οι ξηροί καρποί αποτελούν μια πηγή.

Πηγή μαγνησίου
Το μαγνήσιο που βρίσκουμε και στου ξηρούς καρπούς είναι σημαντικό για την παραγωγή ενέργειας για τις καθημερινές δραστηριότητες ενός παιδιού.

Πηγή φυτικών ινών
Οι ξηροί καρποί αποτελούν από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών στη φύση, απαραίτητες για την καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Ιδιαιτέρως για παιδιά που δεν τρώνε ιδιαίτερα φρούτα και λαχανικά, θα το βοηθήσουν να μην εμφανίσει δυσκοιλιότητα.

Βάλτε λοιπόν τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή του παιδιού σας. Ως συστατικό του πρωινού τους μαζί με το γάλα ή το γιαούρτι, ως σνακ στο σχολείο ή πριν την άσκηση, ως επιδόρπιο μαζί με μέλι κ.α., κάντε τους βασικό συστατικό της καθημερινότητάς του. Εξαίρεση φυσικά αποτελούν τα παιδιά που έχουν κάποια αλλεργία και τα μικρά παιδιά, που δεν καταπίνουν ακόμη καλά. Φυσικά για όλα τα πιο μικρά είναι απαραίτητο η κατανάλωση ξηρών καρπών να γίνεται παρουσία ενήλικα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.