Γιατί το Λιμενικό στο Πόρτο Ράφτη “κλείνει” τους χώρους άθλησης των παιδιών – Οφείλει απαντήσεις

Οι διαμαρτυρίες πάνε κι έρχονται στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη με το Λιμενικό τμήμα Μαρκόπουλου/Πόρτο Ράφτη να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς ενεργειών που μόνο ακατανόητες είναι για τους δημότες της περιοχής.

Επιστολή που λάβαμε προ ημερών ζητά να κοινοποιήσουμε την όλη κατάσταση μήπως και “σωθεί” το καλοκαίρι των παιδιών, που έπειτα από ένα χειμώνα βαρύ και ψυχολογικά δύσκολο βρίσκουν έστω και στις κοντινές στην πόλη ακτές τη δυνατότητα άθλησης και εκτόνωσης πριν έρθει ένας ακόμη βαρύς -από κάθε άποψη- χειμώνας.

Ακολουθεί η επιστολή μιας ομάδας γονιών:

“Καλημέρα σας,

Διαμένοντας στην περιοχή του Αυλακίου από το 1970, όντας τότε μικρά παιδιά, κατεβαίναμε πάντα για κολύμπι στην περιοχή που σήμερα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΙΟΠΟΡ, του Ιστιοπλοϊκού Όμιλου του Πόρτο Ράφτη, ενός από τους καλύτερους στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής.

Πάντα βλέπαμε την ταμπέλα που θα σας παραθέσουμε πιο κάτω, σύμφωνα με την οποία η εν λόγω περιοχή δεν εξυπηρετούσε την κολύμβηση των περιοίκων, αλλά τις ανάγκες καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών. Πράγμα που σε απλά ελληνικά σήμαινε ότι η περιοχή ήταν επικίνδυνη για τους λουόμενους και καλό θα ήταν να επιλέξουν κάποια άλλη παραλία για το λόγο αυτό. Πριν από τρία χρόνια, μάλιστα, με χαρά είδαμε να συγκαταλέγεται στο προσωπικό του Ιστιοπλοϊκού προπονητής που θα εκπαίδευε μικρούς και μεγάλους στο windsurf. Πραγματικά, το γεγονός έγινε δεκτό με χαρά από τους κατοίκους της περιοχής, αναβαθμίζοντας το σημείο αφενός και δίνοντας τη δυνατότητα αθλοπαιδειών σε πάρα πολλούς νέους αφετέρου.

Μέχρι που πρότινος, το Λιμενικό -για ακατανόητους λόγους- άρχισε να δημιουργεί εμπόδια. Κρυφά έβγαλε την πινακίδα που σας στέλνουμε και υπακούοντας ποιος ξέρει σε τι επιταγές και συμφέροντα απαγορεύει στον προπονητή να παραδίδει μαθήματα σε παιδιά – παρά μόνο αν πάνε στα 200 μ. βάθος. Μπορείτε να το σκεφτείτε αυτό με σοβαρότητα; Πώς θα οδηγήσει ο άνθρωπος τη σανίδα του surf και τα παιδιά 200 μ. μακριά από την ακτή ώστε να παραδώσει το μάθημα;

Ενημερωθήκαμε και το αναφέρουμε ότι κατά τον ίδιο τρόπο “έκλεισε” το χώρο που οι νέοι χρησιμοποιούσαν για προπόνηση ξυλορακέτας στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα, επίσης στο Πόρτο Ράφτη.

Και εδώ θέλουμε σαφείς απαντήσεις από Λιμενικό και Δημοτική Αρχή Μαρκόπουλου. Κλείνουν τους χώρους άθλησης και αφήνουν ανοιχτά τα δεκάδες μπαρ στην περιοχή, όπου ο ένας πάνω στον άλλο και πάνω στα τραπέζια χορεύουν μέχρι πρωϊας, παρά τις κρατικές συστάσεις για προσοχή λόγω έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού; Ντροπή και μόνο για τις αρχές αυτού του τόπου.”

Με εκτίμηση

Μια ομάδα γονέων της περιοχής του Αυλακίου