- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γιατί το Summer Camp της Τεχνόπολης ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα;

Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε για το παιδί μας, από τη στιγμή που θα τελειώσει το σχολείο, είναι να το βάλουμε ξανά, ακόμα και κατά την διάρκεια των διακοπών του, σε μια διαδικασία υποχρεώσεων και ρουτίνας που θα το κουράζουν και ενδεχομένων να το κάνουν να πλήττει. Αν αναζητάτε, λοιπόν, ένα camp για να περάσει το παιδί σας μερικές αξέχαστες ημέρες, γεμάτες δημιουργία, ψυχαγωγία μα και με έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, η Τεχνόπολη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό. Ο λόγος για το Summer Camp που λαμβάνει χώρα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τα  παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών που θα βρίσκονται στην Αθήνα έως τις 13 Ιουλίου.

Η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του κ. Αργυρώ Μπατσή, μίλησε πρόσφατα στο Infokids.gr και εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει τόσους γονείς, τα τελευταία χρόνια, να το εμπιστεύονται με… κλειστά μάτια!

Σώμα – Τέχνες – Ρομπότ είναι οι βασικές θεματικές γύρω από τις οποίες κινούνται οι τρεις πρώτες εβδομάδες του φετινού Summer Camp στην Τεχνόπολη. Γιατί επιλέξατε αυτές;

Το Summer Camp στην Τεχνόπολη διοργανώνεται για 5η χρονιά από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, και περιλαμβάνει 4 εβδομάδες και 4 διαφορετικές θεματικές. Η γνώση κι ο πολιτισμός μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία: αυτή είναι η έννοια του δικού μας Summer Camp την οποία, τα τελευταία χρόνια, μικροί και μεγάλοι έχουν αγκαλιάσει με θέρμη!

Σχετικά με τις θεματικές τώρα: Η πρώτη εβδομάδα, με θέμα «Σώμα και Διατροφή», περιλαμβάνει χορό, κίνηση, ακροβατικά, μέσα από τα οποία οι μικροί μας φίλοι θα εκτονωθούν, θα εκφραστούν με πολύ δημιουργικό τρόπο, ενώ παράλληλα θα μάθουν από νωρίς να φροντίζουν τη φυσική τους κατάσταση και την ευεξία τους. Η θεματική αυτή επιλέχτηκε με αφορμή την λειτουργία στο χώρο της Τεχνόπολης των δύο πιστοποιημένων παιδικών χώρων – ανάμεσα στις οποίες και το Skywalk, το μοναδικό και απόλυτα ασφαλές action park- αλλά και την ανάγκη μας να μεταδώσουμε το μήνυμα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Στη δεύτερη περίοδος, «Τέχνες και Κατασκευές», οι συμμετέχοντες αγγίζουν πρώτες ύλες, μέταλλα, ξύλο και διαφορετικά υλικά, πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης, ζωγραφίζουν και φτιάχνουν με τα χέρια τους κατασκευές και μεγάλα έργα τέχνης. Η τέχνη δίνει στους μικρούς μας φίλους τη δυνατότητα να διαμορφώσουν εμπειρίες και να εμπνευστούν από ένα χώρο ιστορικής σημασίας που αποκτά άλλο περιεχόμενο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Στην τρίτη εβδομάδα, «Ρομπότ και Μηχανές», τα παιδιά συναρμολογούν τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, κατασκευάζουν τα ίδια «απλές μηχανές» και ηλεκτρονικές κατασκευές. Είναι πολύ σημαντικό για μας τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τόσο σύγχρονα εργαλεία, όπως ο προγραμματισμός, και να βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται στα ρομπότ που έχουν φτιάξει με τα ίδια τους τα χέρια! Αλλά ακόμη πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον μας φαίνεται το ότι τα παιδιά γνωρίζουν αυτά τα σύγχρονα εργαλεία μέσα σε ένα βιομηχανικό μνημείο τεχνολογίας του 19ου αιώνα!

Technopolis
Summer camp

Τι κάνει την τελευταία εβδομάδα τόσο ξεχωριστή;

Όταν ήρθε η ιδέα για μία εβδομάδα αφιερωμένη στην Τεχνόπολη, όλη η ομάδα ενθουσιάστηκε! Είμαστε, λοιπόν, πολύ χαρούμενοι που φτιάξαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο οι μικροί μας φίλοι, για πρώτη φορά, θα έρθουν σε επαφή με την σύγχρονη λειτουργία ενός βιομηχανικού μνημείου, θα μάθουν τι κάνουμε καθημερινά όσοι εργαζόμαστε στην Τεχνόπολη, θα ανακαλύψουν τι συμβαίνει καθημερινά σε έναν χώρο που έχει αναδειχτεί σε έναν από τους πιο αγαπητούς και πολυσύχναστους της πόλης: φεστιβάλ, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές κι αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Σας περιμένουμε, λοιπόν, για «Τεχνό…πολύ!».

Tα Summer Camps αποτελούν λύση ανάγκης για τους περισσότερους εργαζόμενους γονείς. Ωστόσο, τα Summer Camps της Τεχνόπολης τα τελευταία χρόνια γίνονται και συνειδητή επιλογή, παρά το κόστος τους. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας; Τι σας λένε τα παιδιά που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα εκεί;

Το Summer Camp στην Τεχνόπολη είναι -κατά κοινή ομολογία, διοργανωτών και συμμετεχόντων- κάτι διαφορετικό! Σχεδιάζει πολλές και διαφορετικές πολιτιστικές δράσεις, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν  τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της πόλης μας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά διασκεδάζουν και περνούν όμορφα, αφού η φιλοσοφία μας έγκειται στον όρο edutainment (education + entertainment). Άρα είναι όλοι ευχαριστημένοι: και οι μικροί και οι μεγάλοι!

Τι προσδοκάτε να «πάρουν μαζί τους» τα παιδιά που θα επισκεφθούν φέτος το Summer Camp;

Και το φετινό καλοκαίρι, θέλουμε οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν διαφορετικές εμπειρίες, να γνωρίσουν λίγο καλύτερα την τέχνη και τον πολιτισμό, να διασκεδάσουν και φυσικά να κάνουν νέες φιλίες. Το Summer Camp στην Τεχνόπολη δέχεται ένα περιορισμένο αριθμό παιδιών και αυτό επιτρέπει να δημιουργηθούν στενές και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά και τους παιδαγωγούς τους. Προσφέρει ένα ευχάριστο κλίμα, με οικειότητα αλλά και αλληλοσεβασμό και αποτελεί για όλους μας μία όμορφη και εποικοδομητική εμπειρία. Κι όλα αυτά σε ένα μοναδικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς!

Μάθετε περισσότερα για το Summer Camp της Τεχνόπολης εδώ [1].