Αρχική Quiz Γιατί βουλώνουν τα αυτιά μας όταν είμαστε σε μεγάλο υψόμετρο;

Γιατί βουλώνουν τα αυτιά μας όταν είμαστε σε μεγάλο υψόμετρο;

listening_earsΤα αυτιά βουλώνουν εξαιτίας της απότομης εξωτερικής διαφοράς πίεσης, με την εσωτερική. Όταν λέμε εσωτερική, εννοούμε από το τύμπανο του αυτιού μας και μέσα, ενώ όταν λέμε εξωτερική, εννοούμε από το τύμπανο και έξω.

Το τύμπανο λειτουργεί σαν ένας φράχτης μεταξύ του μέσα και του έξω. Τώρα, αν ξαφνικά αυξηθεί η εξωτερική πίεση, ή μειωθεί, τότε αυτός ο φράχτης θα “τεντώσει” προς τη μεριά με τη λιγότερη πίεση. Για να επαναφέρει όμως ο οργανισμός το τύμπανο – φράχτη στη φυσιολογική του κατάσταση, θα πρέπει να αυξήσει ή να μειώσει την εσωτερική πίεση.

Αυτό το επιτυγχάνει με κάποιες σάλπιγγες που συνδέονται με το λαιμό. Αυτές οι σάλπιγγες φυσιολογικά είναι κλειστές, όμως όταν δημιουργηθεί τέτοιο θέμα, τότε ανοίγουν (κι έτσι εξισορροπούν την εσωτερική πίεση με την εξωτερική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.