Αρχική Quiz Γιατί υπάρχουν κοχύλια στη θάλασσα;

Γιατί υπάρχουν κοχύλια στη θάλασσα;

8680Τα κοχύλια  είναι  δημιούργημα κάποιων ζωντανών πλασμάτων στη θάλασσα. Αυτά τα ζωντανά πλάσματα λοιπόν ονομάζονται οστρακοειδή.

Η κατασκευή του κοχυλιού, αποσκοπεί σε 3 πράγματα:

1) στη χρήση του ως "σπίτι",

2) στην προστασία από τα ψάρια που θέλουν να τα φάνε,

3) στην προστασία από τα δυνατά ρεύματα της θάλασσας

Μάλιστα είναι κατασκευασμένα με τέτοιον έξυπνο τρόπο, που εξυπηρετούν τον κάτοικό τους πολύ καλά είτε στο να κινηθούν, είτε στο να προστατευτούν: η επιφάνειά τους είναι γυαλιστερή πολλές φορές, οπότε το κινούμενο νερό ξεγλιστράει από πάνω τους χωρίς να τα συμπαρασύρει και το υλικό τους είναι πολύ ανθεκτικό και δημιουργεί ένα στενό καμπυλοειδές πέρασμα, αποτρέποντας έτσι τη θραύση αν πχ συγκρουστεί με μια πέτρα και αποτρέποντας τα ψάρια να μπορέσουν να τα "ξεσπιτώσουν" και να τα καταβροχθίσουν!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.