Αρχική Quiz Γιατί ζεσταίνουμε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων;

Γιατί ζεσταίνουμε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων;

Products14181-800x800-575434Τα μικροκύματα τα οποία παράγονται από το φούρνο μικροκυμάτων είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αποτελούμενη από ισχυρά ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία τα οποία αλλάζουν διεύθυνση εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο. Στα περισσότερα φαγητά περιέχεται νερό, τα μόρια του οποίου περιστρέφονται συνεχώς και βρίσκονται σε συντονισμό με τις αλλαγές που γίνονται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των μικροκυμάτων. Κατά την περιστροφή τους, τα μόρια του νερού αποκτούν περισσότερη κινητική ενέργεια, ενώ μαζί με αυτά θερμαίνεται ταυτόχρονα και το φαγητό.
Ο ανεμιστήρας που υπάρχει στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων ανακινεί τους ατμούς που παράγονται κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, ενώ ταυτόχρονα ανακλά τα μικροκύματα, τα οποία διασκορπίζονται μέσα στο φούρνο. Ο περιστρεφόμενος δίσκος βοηθά ώστε το φαγητό να θερμαίνεται ομοιόμορφα. Η λυχνία από όπου παράγονται και ελευθερώνονται τα μικροκύματα, κατευθύνει τα τελευταία στα πτερύγια του ανεμιστήρα ώστε να επιταχυνθεί η διαδιακασία θέρμανσης του φαγητού που περιέχεται μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.