Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Γίνε και εσύ ένας μικρός φιλόσοφος (11/5)

Γίνε και εσύ ένας μικρός φιλόσοφος (11/5)

4633_566Δημιουργικό εργαστήριο με την εκπαιδευτικό Ελένη Γιαννούση, για παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών (μαζί με τους γονείς τους), διοργανώνουν το Οξυγόνο και το Μεταίχμιο, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, περίπτερο 13, Παιδική Γωνιά), με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων: «Ο μικρός φιλόσοφος».

Ο μικρός φιλόσοφος Πίκολο πότε κλαίει, γιατί έκανε ζημιά, πότε φωνάζει, γιατί θέλει την κόκκινη μοτοσικλέτα, πότε μαλώνει με τους φίλους του. Ο Πίκολο δεν ήρθε για να μας κουνήσει διδακτικά το δάχτυλο, αλλά για να τον βοηθήσουμε να φιλοσοφήσει καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες αυτός, όπως και κάθε παιδί, έρχεται αντιμέτωπος. Μέσα από απλές δραστηριότητες επικοινωνίας και θεατρικού παιχνιδιού, το παιδί θα ασκηθεί στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, πρώτα στη συνειδητοποίησή τους και στη συνέχεια στη διαχείρισή τους.

Λίγα λόγια για τη σειρά:

Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά, ερωτήματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το «φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο», με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.

Τα Βιβλία της σειράς:

Είναι άδικο!
Δεν το έκανα εγώ!
Είναι δικό μου!
Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέτα!
Μίλα μου, γατούλα!
Στ’ αλήθεια ή στα ψέματα;
Μα είμαι πια μεγάλος
Άου, πονάω!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.