Αρχική Infokids Υγεία Γίνε κι εσύ skin checker - Επειδή η πρόληψη είναι θεραπεία, αν αγαπάς κάποιον, παρατήρησε προσεκτικά τις ελιές του!

Γίνε κι εσύ skin checker - Επειδή η πρόληψη είναι θεραπεία, αν αγαπάς κάποιον, παρατήρησε προσεκτικά τις ελιές του!

11037553_948338191872405_1755000674212354688_nΤο ελληνικό καλοκαίρι με το ήλιο σήμα κατατεθέν του είναι προ των πυλών και η La Roche Posay θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, μάς προ(σ)καλεί να συμμετάσχουμε ενεργά στην καμπάνια Skin Checker και να ελέγξουμε τις ελιές των αγαπημένων μας προσώπων. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που αξίζει να υποστηρίξουμε ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι αγαπημένοι μας δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της εμφάνισης  μελανώματος,  καθώς όπως έχει αποδειχθεί  έαν διαγνωστεί έγκαιρα, το 90% των περιπτώσεων μελανώματος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους «πρωταθλητές» της σωστής συμπεριφοράς και προστασίας από τον ήλιο. Συγκεκριμένα, οι συνήθειες προστασίας των Ελλήνων είναι πιο υπεύθυνες από το μέσο όρο των ερωτηθέντων των άλλων χωρών: Το 82% των Ελλήνων δηλώνει ότι ο ήλιος τους δίνει ενέργεια. Παράλληλα όμως, οι Έλληνες είναι και αρκετά συνειδητοποιημένοι σε ό,τι αφορά στους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο μιας και το 96% συνδέει την έκθεση με πιθανά προβλήματα υγείας. Επίσης, μόνο 4 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι το μαυρισμένο δέρμα δείχνει πιο υγιές σε αντίθεση με το 67% σε όλες χώρες.

roche1

Οι Έλληνες φαίνονται αρκετά ενημερωμένοι σχετικά με το πώς η συμπεριφορά στον ήλιο συσχετίζεται με τον καρκίνο του δέρματος και αναγνωρίζουν τα παρακάτω ως πιθανές αιτίες ανάπτυξής του:

92% γνωρίζει ότι η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι επικίνδυνη.

76% γνωρίζει ότι ένα έγκαυμα κατά την παιδική ηλικία ή την εφηβεία μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

80% συσχετίζει τον καρκίνο του δέρματος με τον αριθμό και το μέγεθος των σπίλων (ελιές).

Το 88% των Ελλήνων δηλώνει ότι προστατεύεται από τον ήλιο, και μάλιστα το εντυπωσιακό ποσοστό 34% δηλώνει ότι προστατεύεται όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή, σε αντίθεση με το 18% του μέσου όρου όλων των χωρών.

Το 96% των γονιών με παιδιά κάτω των 12 ετών, δηλώνει ότι εφαρμόζει πάντα ή συχνά αντηλιακή προστασία στα παιδιά του σε σχέση με το 87% του μέσου όρου.

Το 81% των Ελλήνων έναντι 52%  του μέσου όρου, επιδιώκει να παραμένει στη σκιά και το 78% φοράει γυαλιά ηλίου με φίλτρα UV.

Δυστυχώς όμως, υπάρχει ακόμα ένα 17% των Ελλήνων που θεωρεί ότι είναι ασφαλές να εκτίθεσαι στον ήλιο χωρίς προστασία όταν το δέρμα έχει ήδη μαυρίσει.

roche3

Παρά την εκτεταμένη όμως αυτή γνώση, το 52% τελικά υιοθετεί την καλή συνήθεια να ελέγχει μόνο του τις ελιές του, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Επιπλέον, μόνο το 19% πραγματοποιεί κάθε χρόνο, εξέταση σπίλων από το δερματολόγο. Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι 1 στους 2 έχει ήδη συμβουλέψει ένα αγαπημένο του πρόσωπο να επισκεφτεί το δερματολόγο για τον ίδιο λόγο. Αυτό εξηγείται από τη γενικότερη στάση του Έλληνα απέναντι στους αγαπημένους του, μιας και 8 στους 10 δηλώνουν ότι φροντίζουν περισσότερο για την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν παρά για τη δική τους.

roche4

Μια εκστρατεία που γεννήθηκε από την αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου του δέρματος

Με αφορμή λοιπόν αυτή την έρευνα η La Roche-Posay, ηγετική μάρκα δερμοκαλλυντικών, που συστήνεται από 25.000 δερματολόγους σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζει την εκστρατεία “Skin Checker” μια νέα διεθνή viral εκστρατεία ευαισθητοποίησης που φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει το κοινό να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.  Αν δεν έχεις γίνει skin checker, ξεκίνα σήμερα. Η πρωτοβουλία της La Roche Posay για συνεχή έλεγχο της επιδερμίδας μας και της επιδερμίδας των δικών σου ανθρώπων, πρέπει να σε βρει σύμμαχο. Επισκέψου τη σελίδα www.larocheposay.gr/skinchecker και γίνε και εσύ μέλος αυτής της ομάδας. Και φυσικά, μη ξεχνάς το αντηλιακό σου που είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κρατήσεις τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου μακριά από εσένα και από όσους αγαπάς, μικρούς και μεγάλους.

Untitled

H μέθοδος ABCDE: Ρίξε μια ματιά στις ελιές σου!

Με την προβολή του, εύκολου να το θυμάται κανείς, ABCDE, που αναπτύχθηκε και προωθήθηκε από δερματολόγους σε όλο τον κόσμο, η La Roche-Posay προσφέρει στους Skin Checkers, ενημέρωση, εκπαίδευση και μια φιλική παρουσίαση της μεθόδου 5 σημείων για να αναγνωρίσουν γρήγορα ένα πιθανό ανησυχητικό σημάδι στο δέρμα τους, με απώτερο στόχο να ενθαρρύνει τον κόσμο να παρατηρήσει ο ένας τον άλλον και να επισκεφτούν, το συντομότερο δυνατόν ένα δερματολόγο.  Η εκστρατεία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να κάνει τα πάντα, όσο γίνεται πιο εύκολα: ένα κλικ για να ενημερωθείτε, ένα κλικ για να κατεβάσετε τη μέθοδο ABCDE, ένα κλικ για να μάθετε τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας, ένα κλικ για να μοιραστείτε τη πρωτοβουλία με ένα φίλο ή κάποιον που αγαπάτε, και να τους παρακινήσετε να λάβουν μέρος στον ενημέρωση και να γίνουν κι αυτοί Skin Checkers.

10464112_795936650445894_3850082722742038959_n

Ενήλικες, παιδιά και βρέφη: Έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες κάτω από τον ήλιο;

Επειδή το δέρμα των βρεφών και των παιδιών είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το δικό μας, τα παιδιά και τα βρέφη είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις ακτίνες UV. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα προστατέψουμε;

LP15923_bigAnthelios dermo-pediatrics: αποτελεσματική προστασία ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά και βρέφη

Η αντηλιακή προστασία για το εύθραυστο βρεφικό και παιδικό δέρμα, Anthelios dermo-pediatrics, προσφέρει το Αnthelios Baby Lotion SPF 50+ που καλύπτει τις πιο απαιτητικές ανάγκες του βρεφικού δέρματος καθώς προσφέρει βέλτιστη προστασία μέγιστη ασφάλεια. Αντιστοιχα τα προϊόντα Anthelios dermo-pediatrics γαλάκτωμα Lait SPF 50+ και Spray 50+ που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά προσφέρουν πολύ υψηλή προστασία, είναι ανθεκτικά στο νερό, την άμμο και την εφίδρωση ώστε η εφαρμογή της αντηλιακής προστασίας να μη διακόπτει ούτε λεπτό παιχνιδιού.

Η πρόληψη ξεκινά απο τη μικρή ηλικία

Βοήθησε τα παιδιά σου να κατανοήσουν τον ήλιο και τους κινδύνους του. Ενθάρρυνέ τα να υιοθετήσουν τη σωστή συμπεριφορά κάτω από τον ήλιο.

10584052_822917817747777_9011731653068906365_n

Εκπαίδευση στην ηλιοπροστασία: μυστικά για ένα καλά προστατευμένο δέρμα.

  • Η εκπαίδευση των παιδιών σου για τους κινδύνους του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας. Για παράδειγμα, μπορείς να τα εκπαιδεύσετε:
  • Να αποφεύγουν το μεσημεριανό ήλιο
  • Μεταξύ 12 μ.μ. και 4 μ.μ. οι ακτίνες UV είναι πολύ επικίνδυνες.
  • Δείξτε στα παιδιά πώς να διαβάζουν τη σκιά τους: όταν είναι μικρότερη από αυτά, είναι η ώρα που θα πρέπει να αποφύγουν τον ήλιο.
  • Να παίρνουν προφυλάξεις σε κάθε περίπτωση
  • Δεν είναι μόνο στην παραλία που τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στο έντονο φως του ήλιου, αλλά επίσης στο πάρκο και στη διάρκεια υπαίθριων δραστηριοτήτων: θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν μέγιστη προστασία.
  • Να επαναλαμβάνουν συχνά τη εφαρμογή
  • Ένας υψηλός δείκτης προστασίας δεν προσφέρει απεριόριστη προστασία. Για να διατηρηθεί μια αποτελεσματική προστασία, το αντηλιακό θα πρέπει να απλώνεται ξανά, γενναιόδωρα, κάθε 2 ώρες και μετά από το κολύμπι και το σκούπισμα με πετσέτα.
  • Μη ξεχνάς να φοράς ρούχα στα βρέφη και στα παιδιά όταν βρίσκονται στον ήλιο.
  • Όταν βρίσκονται σε διακοπές, το ένα τρίτο των παιδιών περνούν κατά μέσο όρο 15 ώρες την εβδομάδα με το μαγιό τους. Είναι πάρα πολύ! Τα καπέλα, τα γυαλιά και τα σκουρόχρωμα ρούχα είναι η καλύτερη άμυνα από τις ακτίνες UV.

Μάθετε τα πάντα για τις ακτίνες UVA - UVB και ενημερωθείτε πώς μπορείτε να προστατευθείτε  από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.larocheposay.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/Info-Sun-08n/a14799.aspx


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.