Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Γίνεται να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο;

Γίνεται να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο;

woman-pregnancy-test_36669868-660x400Η αναγνώστρια μας έστειλε την ακόλουθη ερώτηση "Γίνεται να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο;"

Απάντηση:

Ναι, μπορεί να μείνεις έγκυος στην περίοδο, αν κάνεις σεξ δίχως να χρησιμοποιήσεις μια μέθοδο αντισύλληψης. Οι πιθανότητες, βέβαια, να συμβεί κάτι τέτοιο είναι λίγες.

Οι πιο πιθανές μέρες για μια γυναίκα να μείνει έγκυος είναι στη μέση του κύκλου της, κοντά στην ωορρηξία της, που συνήθως συμβαίνει στη 12η – 16η μέρα, για γυναίκες που ο κύκλος τους διαρκεί 26-30 μέρες περίπου. Αν όμως μια γυναίκα έχει μικρότερο κύκλο, όπως 22 ημερών, τότε η ωορρηξία της θα γίνει στην 8η μέρα, λίγο μετά το τέλος της περιόδου της.

Αν είχε επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα σπερματοζωάρια θα βρίσκονται ήδη μέσα στη μήτρα και είναι δυνατόν να γονιμοποιηθεί το ωάριό της. Γενικά, τα σπερματοζωάρια ζουν 2-3 μέρες μέσα στη μήτρα της γυναίκας, αλλά καμιά φορά μπορεί να ζήσουν έως και 5 μέρες. Έτσι, για παράδειγμα, αν μια γυναίκα είχε μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ενώ ήταν σε περίοδο και έχει ωορρηξία 4-5 μέρες αργότερα, τότε θα μπορούσε να μείνει έγκυος.

Καρολίνα Κολιοπούλου
Μαιευτήρ - Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

www.drkoliopoulou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.