Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Γίνετε Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Βρεφικού Μασάζ

Γίνετε Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Βρεφικού Μασάζ

baby-massage2
Tο βρεφικό μασάζ είναι ένα μοντέλο αγάπης και καλλιέργειας της επαφής μεταξύ του βρέφους και του γονέα. Είναι αναγνωρισμένο από έρευνες και κλινική εμπειρία οτι έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στη φυσική όσο και τη συναισθηματική υγεία του αναπτυσσόμενου παιδιού.

Μερικά από τα ωφέλη του βρεφικού μασάζ είναι:

 • · Η ενίχυση του δεσμού γονέα-παιδιού και η υποστήριξή του ως μια διαδικασία δυναμική
 • · Η ανάπτυξη του αισθήματος της αποδοχής, της κατανόησης των αναγκών, του σεβασμού και συνακόλουθα η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του γονέα
 • · Η βελτίωση των λειτουργιών του βρέφους στα ζωτικά του συστήματα (κυκλοφορικό, ανοσοποιητικό, αναπνευστικό σύστημα, γαστρεντερικό κ.;a.)
 • · Η ανακούφιση των πόνων του βρέφους, η απελευθέρωση της έντασης και η αμοιβαία χαλάρωση
 • · Η πρόσφορη εμπλοκή του πατέρα

Και πολλά πολλά άλλα…

Σε ποιους απευθύνεται
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου (νοσηλευτές, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, ψυχοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, μασέρ, σύμβουλους τοκετού/θηλασμού, μαίες, βοηθούς μητρότητας, δασκάλους γιόγκα), γονείς και σε όσους επιθυμούν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους με πρωτεύοντα ρόλο το άγγιγμα και τη στήριξη υγιών σχέσεων γονέων-παιδιών.
Ως Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Βρεφικού Μασάζ αναγνωρίζεστε παγκόσμια από τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ (IΑΙΜ - www.iaim.net) που εδρεύει στη Σουηδία και αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 50 χώρες. Η πιστοποίηση από τον ΙΑΙΜ εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και διεθνή αναγνώριση. Οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Βρεφικού Μασάζ διδάσκουν σε τάξεις γονέων-παιδιών ή προσφέρουν ατομική εκπαίδευση.

Η Εκπαίδευση
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει διαλέξεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με:

 • την ιστορία και τα ωφέλη του βρεφικού μασάζ
 •  την προώθηση της αλληλεπίδρασης γονέα-μωρού
 • τη βρεφική ανάπτυξη και επικοινωνία
 • οδηγίες ασφάλειας για τη χρήση λαδιών
 • την έρευνα στο θέμα του αγγίγματος και τη στάση των γονέων
 • την προσαρμογή του βρεφικού μασάζ για μωρά με κολικούς, πρόωρα γεννημένα ή  με ειδικές ανάγκες
 • την προσαρμογή του βρεφικού μασάζ για το παιδί που μεγαλώνει
 • τεχνικές χαλάρωσης
 • τεχνικές διδασκαλίας
 • τεχνικές επικοινωνίας και συντονισμού ομάδων
 •  τεχνικές μάρκετιγκ και δημοσίων σχέσεων
 • καθώς και πρακτική εξάσκηση με γονείς και μωράκια!

Ο Διεθνής Σύνδεσμός Βρεφικού Μασάζ – International Association of Infant Massage

Ο σκοπός του ΙΑΙΜ είναι να προωθήσει το στοργικό άγγιγμα και την επικοινωνία μέσω της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και της έρευνας ώστε οι γονείς και τα παιδιά να εισπράττουν αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό σε όλο τον κόσμο. Η ιδρύτριά του η Vimala McLure συνδύασε το σουηδικό μασάζ, τη ρεφλεξολογία, τη γιόγκα και το παραδοσιακό ινδικό μασάζ συστήνωντας ρουτίνες που εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των περιπτώσεων (μωρά πρόωρα γεννημένα, με ειδικές ανάγκες, υιοθετημένα, με κολικούς).

Για την εκπαιδεύτρια

Η Esther Marom είναι πτυχιούχος παιδαγωγός από το 1980. Εργάστηκε στο εκπαιδευτικό σύστημα του Ισραήλ και του Νιου Τζέρσεϋ των Ηνωμένων Πολιτειών για είκοσι χρόνια. Εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση. Το 1993 έγινε πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ και δίδασκε γονείς στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Το 2003 έγινε διεθνής εκπαιδεύτρια του ΙΑΙΜ και ίδρυσε τον τοπικό σύνδεσμο στο Ισραήλ. Στο πέρασμα των χρόνων η Esther εμπλούτισε τις γνώσεις της στον χώρο του θεραπευτικού μασάζ με εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις στο Σουηδικό Μασάζ, το Σιάτσου, τη Ρεφλεξολογία και την εφαρμοσμένη Κινησιολογία.

Τόπος και Χρόνος διεξαγωγής
Ηράκλειο Κρήτης, Coco-mat, Λεωφ. Κνωσσού 191. 11-14 Ιουλίου, 09:00-17:30

Περισσότερες πληροφορίες
Τηλ: 6945955067, 6985835456
e-mail: info@infantamassage.gr, info@babymassage.gr
fb: Infant Massage in Greece


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.