Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Γιορτάζουμε στη Θεσσαλονίκη την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (21/6)

Γιορτάζουμε στη Θεσσαλονίκη την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (21/6)

ΔημιουργικόΣυναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν στη συμπρωτεύουσα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου 2014. Ειδικότερα, η  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή συναυλία, με έργα μεγάλων συνθετών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και ώρα 21:00, στην Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» (κτίριο Μ1) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Την ορχήστρα θα διευθύνουν οι μαέστροι Δημοσθένης Φωτιάδης και Αθανάσιος Σουργκούνης και συμπράττουν οι ανερχόμενοι σολίστ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Βασιλίνα Υφαντή (φλάουτο) και Ιάσονας Γιαγτζόγλου (πιάνο).

Η συναυλία θα περιλαμβάνει την Εισαγωγή Εβρίδες ή Η Σπηλιά του Fingal, έργο 26 του Felix Mendelssohn, το Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων σε ρε – ελάσσονα, Wq22  του Carl Philip Emanuel Bach,  το Κοντσέρτο αρ. 1 για πιάνο και ορχήστρα σε Ντο – μείζονα, έργο 15 του Ludwig van Beethoven και το έργο Vltava – Μολδάβας του Bedřich Smetana.

Νωρίτερα θα εμφανιστούν στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής το Σύνολο Εγχόρδων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (19:00) με έργα των Mendelssohn, Vivaldi, Bartók και Σκαλκώτα και το σύνολο Orpheus Soloists (20:00) με τους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, Λυδία Κορδώνια (βιολοντσέλο), Γεωργία Λαζαρίδου (πιάνο) καιΓιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο), με έργα των Mozart και Bruch.

Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη. 

Μουσικές εκδηλώσεις Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής – Πρόγραμμα:
Πρωινές εκδηλώσεις

10.00 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα επιβιβαστεί στο τρενάκι της παραλίας και θα κάνει μια μεγάλη, «μουσική βόλτα», στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας από το Λιμάνι, διασχίζοντας την παραλιακή οδό μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, συνεχίζοντας στη Βασιλίσσης Όλγας και από εκεί θα ανέβει την οδό Αγγελάκη για να φτάσει από την Εγνατία στην Αρχαία Αγορά και να καταλήξει μέσω της Δωδεκανήσου στην πλατεία Αριστοτέλους.

11:30 – Πλατεία Αριστοτέλους (info Kiosk): Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.
12.00 – Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας: Συναυλία Concert Band Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
13:00 – Πλατεία Αριστοτέλους (εκδοτήρια): Συναυλία Concert Band Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
14:00 – Πεζόδρομος οδού Λασσάνη: Συναυλία συνόλου εγχόρδων «Ροτόντα» Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Ντράγκνεβα.
14:00 – Πεζόδρομος Ικτίνου: Συναυλία Ορχήστρας Σαξοφώνων Κου Κλουξ Σαξ Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.
14:30 – Πλατεία Άθωνος (Συντριβάνι): Συναυλία Συνόλου Παραδοσιακής μουσικής Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Απογευματινές εκδηλώσεις
19.00 – Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής: Συναυλία Συνόλου Εγχόρδων Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
20.00 – Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής: Συναυλία μουσικού συνόλου Orpheus Soloist με τους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, Λυδία Κορδώνια (βιολοντσέλο), Γεωργία Λαζαρίδου (πιάνο) και Γιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο).
21.00 – Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής: Συναυλία ΚρατικήςΟρχήστραςΘεσσαλονίκης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.