Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ
Τι λέτε αύριο το πρωί περνάμε από το Αρχαιολογικό Μουσείο; Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής φιλοξενώντας ένα υπέροχο μουσικό σύνολο.

Πρόκειται για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, η οποία μαζί με την επέτειο των 20 χρόνων της (1993-2013), γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 11 το πρωί, στο αίθριο του Μουσείου (Πατησίων 44) παρουσιάζει μουσικές από την τελευταία της δισκογραφική δουλειά “Musica Poetica” (2012).

Θα ακουστούν έργα των  A. Vivaldi, H. Purcell, J. Offenbach, Ν. Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, C. Galanti, J. Silvestri κ.ά.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ιδρύθηκε το 1993 και είναι υπό την αιγίδα του Μουσικού Συλλόγου ΕΡΑΤΩ. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μουσική πέντε αιώνων, από την Αναγέννηση ως την Ιταλική Καντσονέτα, από τη μουσική Μπαρόκ ως τον Ρομαντισμό. Σκοπός της είναι η διάδοση του μαντολίνου στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και η αναβίωση των οργάνων της οικογένειας του μαντολίνου που τείνουν να εξαφανιστούν. Η βασική σύνθεση της Ορχήστρας είναι α' και β΄μαντολίνα, μαντόλα άλτο, μαντόλα τενόρε, μαντολοντσέλο, κιθάρες, κοντραμπάσο και πιάνο ή τσέμπαλο.

th

Συμμετέχουν:

α΄μαντολίνα: Άρης Δημητριάδης, Μαρία Φιλιππίδη, Αντώνης Αθανασόπουλος

β’ μαντολίνα: Χρήστος Τάκος, Γιάννης Αρβανιτάκης, Ελένη Κακριδά

μαντόλα άλτο: Μαρία Στέλλιου

μαντόλα τενόρε: Γιώργος Ρουσόπουλος

κιθάρες: Δημήτρης Κουφογιώργος, Βάσω Δημητρούλια, Νίκος Γύρας

Είσοδος Ελεύθερη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.