Αρχική Περιβάλλον Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Υγρότοπο της Βραυρώνας (9/6)

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Υγρότοπο της Βραυρώνας (9/6)

L_Erasinos_Naos2Ανάμεσα στην Αρτέμιδα και το Μαρκόπουλο, σε μια εύφορη πεδιάδα που διαρρέεται από το χείμαρρο Ερασίνο, ο υγρότοπος της Βραυρώνας αποτελεί από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής της Αττικής. Σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα, μπορούμε να θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο με πλούσια ιστορία που έχει παραμείνει σχεδόν ίδιο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη ποικιλία διαφορετικών βιοτόπων σε συνδυασμό με τις ήπιες μεθόδους εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο δημιούργησαν ένα οικοσύστημα μοναδικής αξίας. Μέρος της συνολικής έκτασης 26.000 στρεμμάτων, του Υδροβιότοπου της Βραυρώνας, όπου έχουν παρατηρηθεί 175 είδη πουλιών, σπάνια είδη φυτών και ζώων, καθώς και αξιόλογοι οικότοποι, είναι ήδη ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 για φυσικά οικοσυστήματα και είδη χλωρίδας και πανίδας, που είναι σπάνια ή απειλούμενα.

Εάν ψάχνετε μια σύντομη απόδραση από το ασφυκτικό κέντρο της πόλης, αδράξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε οικογενειακώς τον Υγρότοπο Βραυρώνας, την Κυριακή 9 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Εκδήλωση_Ημέρα_Περιβαλλοντός_Βραυρώνα_2013Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας περιμένει με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων ευαισθητοποίησης για την προστασία αλλά και την σημασία των υγρότοπων για την διαφύλαξη της φύσης.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας και περιλαμβάνει υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, περιήγηση, περιβαλλοντικά παιχνίδια και απελευθέρωση πουλιών.

Συνεργαζόμενοι φορείς:
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας
Δήμος Μαρκόπουλου
Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
210 8227937, 210 8228704


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.