- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γιορτινά Χριστούγεννα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών με πολλές βιωματικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ [1] αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία που αξίζει να επισκεφθείτε παρέα με τα παιδιά σας με την πρώτη ευκαιρία ξεκούρασης που θα σας δοθεί. Στους χώρους του θα βρείτε σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, [1]καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.  Οι υπεύθυνοι του Μουσείου σχεδιάζουν προγράμματα και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουμε όλοι μαζί την εμπειρία της επικοινωνίας.

Κι αν πάλι τα παιδιά σας είναι λάτρεις των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που συνδυάζουν τη μάθηση μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες μάλλον πρέπει να προγραμματίσετε να το επισκεφθείτε το προσεχές Σαββατοκύριακο (20-21 Δεκεμβρίου) όπου θα λάβει χώρα η δράση «Γιορτινά Χριστούγεννα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών» [1]. Ειδικότερα, στα πλαίσια του εργαστηρίου τα παιδιά σε ένα παιχνίδι γιορτινών τηλεγραφημάτων από το αρχείο του Μουσείου θα υποδυθούν τους διανομείς τηλεγραφημάτων του ΟΤΕ, συνθέτοντας ιστορίες γι’ αυτούς και τη χαρά που έδιναν στους παραλήπτες τις γιορτινές μέρες. Γονείς και παιδιά με τη βοήθεια της εικαστικού θα παρατηρήσουν το ποδήλατο του τηλεγραφικού διανομέα και θα το ξαναδημιουργήσουν με μαλακό σύρμα!

Και φέτος στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών [1], σχεδιάζουν προγράμματα και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουμε όλοι μαζί την εμπειρία της επικοινωνίας. Παιδιά από 6 έως 16 ετών, γονείς, εκπαιδευτικοί και επισκέπτες, ελάτε όλοι μαζί να μυηθούμε στην «τέχνη» της, μέσα από τις ιστορικές ανακαλύψεις, τις κομβικές εφευρέσεις και τα τεχνολογικά μονοπάτια της. Οι μουσειοπαιδαγωγοί, οι εικαστικοί, οι ψυχολόγοι αλλά και οι άνθρωποι του Μουσείου αναλαμβάνουν να σας ταξιδέψουν στις δράσεις και στις συλλογές του.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 [1]
Σάββατο 20 – Κυριακή 21

«Γιορτινά Χριστούγεννα στο ΜΤ»
Έλα να σκάψεις στο χιόνι και να ανακαλύψεις τα εκθέματά του! Τα παιδιά σε ένα παιχνίδι γιορτινών τηλεγραφημάτων από το αρχείο του Μουσείου θα υποδυθούν τους διανομείς τηλεγραφημάτων του ΟΤΕ, συνθέτοντας ιστορίες γι’ αυτούς και τη χαρά που έδιναν στους παραλήπτες τις γιορτινές μέρες. Γονείς και παιδιά με τη βοήθεια της εικαστικού θα παρατηρήσουν το ποδήλατο του τηλεγραφικού διανομέα και θα το ξαναδημιουργήσουν με μαλακό σύρμα!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 [1]
Σάββατο 24 – Κυριακή 25

«Έλα να χαράξουμε» την πορεία, από τα πειράματα του Μπελ, μέχρι το κινητό τηλέφωνο, μέσα από την τέχνη της χαρακτικής. Ένα πιεστήριο θα φιλοξενηθεί στο μουσείο αυτές τις μέρες…
Θα τυπώσουμε μαζί με τη χαράκτρια αυθεντικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου. Γονείς και παιδιά βάζουμε γάντια και με την καθοδήγηση της χαράκτριας μελανώνουμε πλάκες & τυπώνουμε στην πρέσα!
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 [1]
Σάββατο 14 – Κυριακή 15

«Εφηβεία»

Ας μη χάσουμε την επικοινωνία μας, ας ανοίξουμε δρόμους. Δραστηριότητες και δρώμενα σχεδιασμένα από εφήβους για εφήβους. Η ψυχολόγος θα συμβουλέψει τους γονείς πώς να χειριστούν αυτή τη μεταβατική ηλικία για να μην χάσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και ένας ιστός αράχνης θα υφανθεί από όλους μαζί, με τη βοήθεια εικαστικού.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 [1]

Σάββατο 14 – Κυριακή 15

«Ιστορίες Δορυφόρου».

Πάνω από τα σύννεφα, φτάνουμε ψηλά, πολύ ψηλά! Με αφορμή τον ελληνικό δορυφόρο επικεντρωνόμαστε στην εξέλιξη της τεχνολογίας (οπτική ίνα, κινητά κ.λπ.), και με οδηγό την παιδική φαντασία φτιάχνουμε μια διαστημική ιστορία! Με τη βοήθεια εικαστικού, παιδιά & γονείς αντλούν έμπνευση από τη μακέτα δορυφόρου του μουσείου και δημιουργούν τη δική τους!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 [1]
Σάββατο 4 – Κυριακή 5

«Πασχαλινό κυνήγι σοκολατένιων αυγών στο Μουσείο». Ελάτε για ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού, μέσα στο Μουσείο! Εφοδιασμένοι με καλαθάκια θα παρατηρήσουμε τα εκθέματα, θα απαντήσουμε σε
ερωτήσεις, θα παίξουμε, θα εμπλακούμε σε εικαστικές απεικονίσεις με σκοπό να μαζέψουμε πολλά σοκολατένια αυγά! Με την εικαστικό θα φτιάξουμε τρισδιάστατες κάρτες με κεντρικά πρόσωπα τηλεφωνή-
τριες και τεχνικούς που είναι πρωταγωνι-
στές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών.

ΜΑΪΟΣ 2015 [1]
Σάββατο 16 – Κυριακή 17 – Δευτέρα 18

Τα προγράμματα ολοκληρώνονται με την «Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, γιόρτασε μαζί μας». Πέρυσι πετάξαμε αερόστατο, φέτος πώς θα το γιορτάσουμε; Γίνε κι εσύ μέρος της γιορτής! Πρωτότυπες δράσεις βασισμένες στη θεματική του «Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων» (ICOM).

Κοινωνική Δράση, Εορταστικό Πρόγραμμα, Εικαστικό Εργαστήρι

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, κλείστε έγκαιρα θέση!

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά210 6201999 – 210 6201899
Fax: 210 8078119
www.ote.gr/mouseio [2]
e-mail: ote-museum@ote.gr