Αρχική Νέα «Give Greece A Chance»: Το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες μαθητές στους ηγέτες της Ευρώπης

«Give Greece A Chance»: Το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες μαθητές στους ηγέτες της Ευρώπης

greecechance-plagiaΜαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου, από σχολεία της περιοχής του Παπάγου ένωσαν τις φωνές τους και τραγούδησαν «Give Greece A Chance», μία διασκευή του γνωστού «Give Peace a Chance», του Τζον Λένον.

Τα παιδιά θέλησαν με το τραγούδι τους να στείλουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης στους Ευρωπαίους, πριν από τη προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Στους στίχους, τα παιδιά απευθύνονται ξεχωριστά σε κάθε χώρα, ζητώντας τους να δώσουν μία ευκαιρία στην Ελλάδα και στο τέλος τραγουδούν «Μία ευκαιρία για εμάς».

Η ιδέα για αυτό ανήκει στη δασκάλα του 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου Παπάγου, Φάλυ Παπανικολάου, που έγραψε το τραγούδι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μετά από το ναυάγιο στο Eurogroup εκείνης της ημέρας.

«Σκέφτηκα ότι τα παιδιά έχουν φωνή και τους αφορά. Κάθισα και έγραψα τους στίχους και μετά το είπα σε ορισμένους γονείς», είπε μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η ιδέα της διαδόθηκε γρήγορα και μέσα σε δύο ημέρες συγκεντρώθηκαν 60 παιδιά. Ο δήμος Παπάγου- Χολαργού τους παραχώρησε θέατρο, όπου την Πέμπτη γυρίστηκε το βίντεο που ανέβηκε στο YouTube πριν από το Eurogroup της Παρασκευής.

Τα παιδιά βοήθησαν στο τραγούδι οι μαθήτριες Ηριννα Χασιώτου και Βαρβάρα Γεωργιάδου, ενώ ο Νίκος Δημοσθένους το ηχογράφησε και η Ζέτα Χάρου το βιντεοσκόπησε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.