Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Γκούφυ Γκουφ: Ο κολλητός φίλος του Μίκυ γίνεται 86 ετών!

Γκούφυ Γκουφ: Ο κολλητός φίλος του Μίκυ γίνεται 86 ετών!

Ο κολλητός φίλος του Μίκυ Μάους, ο πλακατζής και αθώος σαν παιδί Γκούφυ Γκουφ, γίνεται σήμερα 86 ετών! Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων γεννήθηκε στα στούντιο της Disney και εξελίχθηκε ως χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων από τον καρτουνίστα Αρτ Μπάμπιτ, ενώ σαν σήμερα το 1932 πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη με το όνομα Ντίπι Ντογκ.

Στην ταινία The Orfan's Benefit που κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου 1934 μετονομάζεται σε Γκούφυ, ο ρόλος του γίνεται μεγαλύτερος και πλέον αποτελεί μέλος του στενού περιβάλλοντος του Μίκυ Μάους μαζί με τον Ντόναλντ Ντακ. Σταδιακά, ανεβαίνει στην ιεραρχία των ηρώων της Disney και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Goofy and Wilbur που έκανε πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου 1939.

Ο Γκούφυ παρέμεινε στο προσκήνιο ως τις αρχές της δεκαετίας του '60 για να υποχωρήσει στη συνέχεια σε μικρούς χαρακτηριστικούς ρόλους κυρίως στην τηλεόραση. Το 1992 στην τηλεοπτική σειρά Goof Troop αποκαλύπτει για πρώτη φορά το πλήρες όνομά του, Γκούφυ Γκουφ, αλλά και τον νεαρό γιο του Μαξιμίλιαν Μαξ Γκουφ. Ωστόσο, η μητέρα του παιδιού παραμένει ακόμη μυστήριο από την πλευρά της Disney.

Ο Γκούφυ επανήλθε στη μεγάλη οθόνη το 1995, όπου μαζί με τον Μαξ πρωταγωνίστησαν στην ταινία A Goofy Movie ή "Γκουφοταινία" όπως προβλήθηκε στη χώρα μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.