Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Γνωριμία με την ιαπωνική ξιφασκία

Γνωριμία με την ιαπωνική ξιφασκία

youth_fencing

Η ιαπωνική ξιφασκία, ή αλλιώς Kendo, είναι ένα ιαπωνικό μαχητικό άθλημα. Προέρχεται από την παραδοσιακή εκπαίδευση των Σαμουράι, εστιασμένο πλέον μόνο στη χρήση του ξίφους. Ο Προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Ατραπός κ. Κωνσταντίνος Ματζάρας, φιλοξενήθηκε στο Infokids.gr., δίνοντας μας, μια γεύση για το  τι εστί ιαπωνική ξιφασκία.

 
«Πρόκειται για  ένα άθλημα παγκόσμιας αποδοχής με εκατομμύρια ασκούμενους σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί, ότι στην Ιαπωνία εξασκούνται περίπου έντεκα εκατομμύρια αθλητές από όλες τις ηλικίες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Η  πειθαρχία σε αυτό το άθλημα, έχει πρωτεύοντα ρόλο, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Μέσω της καθημερινής εξάσκησης οι αθλητές γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις σωματικές και πνευματικές τους δυνατότητές και πως θα τις αναπτύξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σεβόμενοι πάντα τον εαυτό τους, αλλά και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

kids_large9
Το Kendo το συναντάμε σε Τοπικά Πρωταθλήματα και Τουρνουά, σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα υπάρχει η Ελληνική Ομοσπονδία Kendo με Συλλόγους σε αρκετές πόλεις και διοργανώνονται Διασυλλογικοί αγώνες, Τουρνουά, καθώς και το Ετήσιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Σύλλογος είναι πρωτοπόρος στην πόλη μας, καθώς έχει εντάξει το Kendo στα τμήματα εκμάθησής του από το έτος 2000 και διοργανώνει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας κάθε χρόνο το Κύπελλο Θεσσαλονίκης με συμμετοχές, τόσο από Συλλόγους της Ομοσπονδίας, όσο και από αθλητές και ομάδες  του εξωτερικού. Φέτος το Κύπελλο Kendo Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού Πιερίας από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου, όπου έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι προπονητές και διαιτητές από το εξωτερικό και ήδη έχουμε αρκετές τοπικές και διεθνείς δηλώσεις αθλητών».
kids_camp

Η Ακαδημία του Kendo, όπως και οι υπόλοιπες παιδικές Ακαδημίες απευθύνονται  σε αγόρια και   κορίτσια από 5 μόλις ετών.

0

Σκοπός της, είναι  η διαπαιδαγώγηση των μελών της, η γνωριμία των παιδιών με την ιαπωνική ξιφασκία και την αθλητική άμιλλα, μέσω πολλών παιδαγωγικών παιχνιδιών, καθώς και  η προετοιμασία τους  για την μετέπειτα πορεία τους στο άθλημα του Kendo.

kids_fencing

Στον Αθλητικό  Σύλλογο Ατραπός  λειτουργούν τα ακόλουθα τμήματα εκμάθησης :

Ενήλικες:
Aikido, Iaido, Jodo, Kendo, Judo, Kenjutsu
Taekwondo, Hapkido
Brazilian Jiujitsu
Kick Boxing, Muay Thai

Παιδικές Ακαδημίες:
Aikido, Judo, Kendo, Taekwondo

1
Πρόγραμμα Παιδικής Ακαδημίας Ιαπωνικής Ξιφασκίας(Kendo):
Σάββατο & Κυριακή : 16:30-17:45
Πρόγραμμα Παιδικής Ακαδημίας Aikido:
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή : 18.00-19.00 & 19.00-20.00
Πρόγραμμα Παιδικής Ακαδημίας Judo:
Τρίτη-Πέμπτη:19:30-21:00  &  Σάββατο 14:00-15:30
Πρόγραμμα Παιδικής Ακαδημίας Taekwondo:
Τρίτη-Πέμπτη:17:30-18:30  &  19:15-20:15  &  Σάββατο 11:00-12:00

th

To κόστος των παιδικών Ακαδημιών είναι 300€ για όλη τη σχολική χρονιά (από  Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο) και οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να συμμετέχουν σε ένα ή και δύο προγράμματα ταυτόχρονα π.χ. Aikido & Kendo.

Αθλητικός Σύλλογος Ατραπός
Έδρα: Βυζάντιο- Βλαχερνών 12
τηλ.:2310.480089
email: info@atrapos.gr & info@kendo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.