Αρχική InfoMommy Νέα Γνώρισε τη δράση της Greenpeace «Ένα Κουτί Θάλασσα» για την προστασία των θαλασσών

Γνώρισε τη δράση της Greenpeace «Ένα Κουτί Θάλασσα» για την προστασία των θαλασσών

Η Greenpeace ξεκινά το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ένα Κουτί Θάλασσα», το οποίο φέρνει κοντά αλιείς χαμηλής έντασης και πολίτες που τολμούν να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης. Στόχος αυτής της συμμαχίας είναι η δημιουργία μιας πιο δίκαιης αγοράς που θα προστατεύει τον θαλάσσιο πλούτο μας μέσα από την επιβράβευση εκείνων που ψαρεύουν με τους πιο ήπιους τρόπους, την ενεργή υποστήριξη των μικρών αλιευτικών κοινοτήτων και την πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα ψάρια και τα θαλασσινά που φτάνουν στο πιάτο του.

«Η προστασία και αναγέννηση των θαλασσών μας πάει χέρι-χέρι με την ενίσχυση και αναζωογόνηση των μικρών αλιευτικών κοινοτήτων. Ως κοινωνία οφείλουμε να δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα στους αλιείς χαμηλής έντασης, ώστε να συνεχίσουν τη δουλειά τους με σεβασμό στο περιβάλλον», δήλωσε ο Άλκης Καφετζής, υπεύθυνος της εκστρατείας της Greenpeace για την προστασία των θαλασσών.

Πώς λειτουργεί το «Ένα Κουτί Θάλασσα»

Αυτό το καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός καινοτόμου τρόπου διάθεσης ψαριών μέσα από την ειδική ιστοσελίδα της Greenpeace. Μέσα σε 24 ώρες «Ένα Κουτί Θάλασσα» με ψάρια και θαλασσινά από τα δίχτυα ψαράδων χαμηλής έντασης θα φτάνει απευθείας στην πόρτα τους. Η Greenpeace ξεκινά το εγχείρημα με ψαράδες από τη Λέσβο και τη Λέρο, καθημερινούς ήρωες που για μήνες άφησαν στην άκρη τα δίχτυα τους και ανέλαβαν να σηκώσουν στους ώμους τους το φορτίο της προσφυγικής κρίσης, χωρίς δεύτερη σκέψη. Στόχος της περιβαλλοντικής οργάνωσης είναι το «Ένα κουτί θάλασσα», μετά το πέρας αυτής της πρώτης πιλοτικής περιόδου, να περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια των ψαράδων και να εξαπλωθεί στην υπόλοιπη χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.