Αρχική Νέα Γνωρίστε τα παιδιά που στήριξε το Χαμόγελο του Παιδιού, το Α’ εξάμηνο του 2013

Γνωρίστε τα παιδιά που στήριξε το Χαμόγελο του Παιδιού, το Α’ εξάμηνο του 2013

lp_20130110_50eea5b74178e
Η Μαρία, ο Νίκος, η Αλίκη, ο Τζόνυ… παιδιά της διπλανής πόρτας, παιδιά που συναντάμε καθημερινά στο δρόμο μας.

Φέτος, το Χαμόγελο του Παιδιού «ενηλικιώνεται» - συμπληρώνει 18 λειτουργίας και δράσης. Και τα στατιστικά στοιχεία του για το Α’ εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε, παραμένουν αγκάθι για την κοινωνία μας…

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά», το 1056, δέχθηκε κατά το εξάμηνο αυτό, 120.617 κλήσεις, που σημαίνει 660 κλήσεις/ημέρα μ.ό. Αντιμετωπίστηκαν 83 περιστατικά που αφορούσαν σε 141 παιδιά. Η πλειοψηφία (το 48%) αφορούσε σε παιδιά 0 – 6 ετών! Ενώ το 72% των περιστατικών αφορούσαν σε κακοποίηση παιδιού! Σοκαριστικό! Και το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι στα περισσότερα συμβάντα, η κακοποίηση προερχόταν απ’ τους ίδιους τους γονείς…

child

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος: «Η αύξηση των περιστατικών δεν είναι μεγάλη κι αυτό είναι το πολύ ανησυχητικό! Γνωρίζουμε καλά ότι μήνα με μήνα, τα κρούσματα κακοποίησης – σωματικής και ψυχολογικής – παιδιών, αυξάνονται δραματικά! Το πρόβλημα είναι πλέον τεράστιο, αλλά ο κόσμος δεν τα καταγγέλλει. Ενδεχομένως η κρίση έχει κουράσει τους ανθρώπους και δεν μπορούν ν’ ασχοληθούν με τα προβλήματα της διπλανής πόρτας. Πεθαίνουν παιδιά καθημερινά, σωματικά και ψυχικά, μα λίγοι καλούν για βοήθεια

Στα 10 Σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 270 παιδιά: το 73% είναι ελληνόπουλα, και οι 2 βασικότερες αιτίες που οδήγησαν στην απομάκρυνσή τους απ’ το οικογενειακό περιβάλλον είναι: 71% σωματική κακοποίηση και 14% σεξουαλική κακοποίηση.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι το Χαμόγελο, στήριξε τους πρώτους 6 μήνες του 2013, πανελλαδικά, 8.910 παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετώπιζαν προβλήματα διαβίωσης. Εδώ σημειώνεται μια απίστευτα μεγάλη αύξηση της τάξης του 50% μέσα σε 2 χρόνια.

Προσέξτε όμως και το προφίλ των παιδιών που εξαφανίζονται! Ένα φαινόμενο μάστιγα που με τον καιρό παίρνει μεγάλες διαστάσεις! Πάντα αναφερόμενοι στο Α’ εξάμηνο του 2013, και βάση τώρα των στοιχείων του «116000» - της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Amber Alert Hellas, η πλειοψηφία των κλήσεων αφορούσε σε φυγές εφήβων, το 78% ελληνόπουλα, και το 81% ηλικίας 13-18 ετών.

Η κρίση, η ανεργία, τα άγχη των γονέων, η ένταση στην οικογένεια, το αβέβαιο μέλλον τους κι ασφαλώς η ανέλεγκτη χρήση των social media συνέβαλαν εδώ τραγικά…

Ευτυχώς το 95% των παιδιών αυτών βρέθηκαν. Δυστυχώς 3 αγνοούνται ακόμη.

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του κυρίου Γιαννόπουλου, ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε περιστατικά αρπαγής παιδιών. "Αυτά που ακούτε για εμπορικά κέντρα, μαύρα αυτοκίνητα, ξυρισμένα κεφάλια, δεν ευσταθούν".

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όλοι εμείς οι υπόλοιποι;

Να στηρίξουμε το Έργο του Χαμόγελου! Γιατί στον κόσμο του Χαμόγελου του Παιδιού, η ζωή δεν είναι παιχνίδι! Είναι δράση!

Βάλτε έστω κι 1 ευρώ στα κουτιά του Χαμόγελου που θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ, φούρνους κλπ. Αυτό το ευρώ είναι το γάλα ενός παιδιού!

Καλέστε στο 14545 από σταθερό (χρέωση 2,28 € ανά κλήση) ή κινητό (χρέωση 2,46 € ανά κλήση).

Καλέστε από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ 901 11151515 (χρέωση 3,68 € ανά κλήση).

Στείλτε μήνυμα στο 54020 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO (χρέωση 2,46 € ανά SMS).

Δείτε όμως και στο www.hamogelo.gr πώς αλλιώς μπορείτε να συνεισφέρετε!

ΣΤΑΤΙΚΟ-300x250


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.