Αρχική InfoBaby Τοκετός Γνωρίστε τη μητέρα που τράβηξε μόνη τα δίδυμα της κατά τη διάρκεια καισαρικής

Γνωρίστε τη μητέρα που τράβηξε μόνη τα δίδυμα της κατά τη διάρκεια καισαρικής

screen-shot-2015-01-26-at-9-04-48-amΗ Gerri Wolfe από την Αυστραλία γέννησε τις δίδυμες κορούλες της με καισαρική τομή, όμως όχι όπως ακριβώς γνωρίζαμε τη διαδικασία μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, η 41χρονη μητέρα εννιά ακόμα παιδιών βοήθησε και η ίδια στην πράξη του τοκετού!

Η ίδια αναφέρει ότι ήθελε όσο τίποτα να γεννήσει τα δίδυμα με φυσιολογικό τοκετό, αλλά όταν αυτό αποκλείστηκε ως επιλογή λόγω ορισμένων επιπλοκών, αποφάσισε να αποκτήσει κάποιο έλεγχο πάνω στη διαδικασία της καισαρικής. Αφού διάβασε στο διαδίκτυο σχετικά με την υποβοηθούμενη από τη μητέρα καισαρική τομή, έπεισε τους γιατρούς να την αφήσουν να το δοκιμάσει.

screen-shot-2015-01-26-at-9-05-26-am

screen-shot-2015-01-26-at-9-04-35-amΕνώ στην αρχή ήταν διστακτικοί, τελικά της το επέτρεψαν: "Αισθανόμουν σαν να πρωταγωνιστώ σε ταινία! Αφού απολύμανα τα χέρια μου, στη συνέχεια φόρεσα δύο ζευγάρια γάντια και ξάπλωσα στο χειρουργικό κρεβάτι".

Όταν έφτασε η κατάλληλη στιγμή, η Gerri αφαίρεσε το πρώτο ζευγάρι γαντιών (το οποίο βοήθησε να παραμείνει εντελώς αποστειρωμένο το δεύτερο ζευγάρι) και με το σύνθημα του γιατρού τράβηξε το πρώτο νεογέννητο. Καθώς κρατούσε με το ένα χέρι το μωρό στο στήθος της, με το άλλο προσπαθούσε να τραβήξει το δεύτερο μωράκι, το οποίο αποδείχθηκε ότι βρισκόταν σε ανάποδη θέση.

screen-shot-2015-01-26-at-9-04-17-amΠαρά το γεγονός ότι από τις φωτογραφίες μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η μητέρα από την Αυστραλία είχε μια σαφή εικόνα ολόκληρης της διαδικασίας, η Gerri διευκρινίζει ότι δεν ήθελε να δει το γιατρό να πραγματοποιεί την τομή. Στόχος της ήταν να αποκτήσει μερικό έλεγχο πάνω στην εμπειρία του τοκετού, όχι να παρακολουθήσει όλες τις "ανατριχιαστικές" λεπτομέρειες.

screen-shot-2015-01-26-at-9-02-34-am


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.