- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γνωρίστε την απίθανη σειρά βιβλίων με την οποία θα «κολλήσουν» τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για το κλείσιμο των σχολείων ενόψει καλοκαιριού έχει ξεκινήσει. Αν αναζητάτε τα βιβλία που θα χαρίσετε στο παιδί σας για να διαβάσει στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, τότε το άρθρο που ακολουθεί είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε!

Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ επιστρέφουν

Η είδηση, ότι οι «Αόρατοι Ρεπόρτερ [1]» η αγαπημένη σειρά παιδικών βιβλίων που υπογράφει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης επιστρέφει με την «Κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας [2]» ενθουσίασε τους απανταχού μικρούς βιβλιόφιλους.

Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων που αγαπήθηκε φανατικά από τα παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω που τους αρέσουν οι περιπέτειες και η επίλυση γρίφων. Παράλληλα με την κυκλοφορία του πέμπτου και πολυαναμενόμενου βιβλίου, επανακυκλοφορούν τα προηγούμενα τέσσερα βιβλία της σειράς με νέα εξώφυλλα.

Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ (ΑΟΡ) είναι μια επίλεκτη ομάδα λιλιπούτειων μυστικών δημοσιογράφων που πραγματοποιούν αποστολές σε όλο τον κόσμο προκειμένου να λύσουν μυστηριώδεις υποθέσεις, να αποκαλύψουν την αλήθεια και να σώσουν την ανθρωπότητα από κάθε απειλή.

Ξέρετε ποιοι κρύβονται πίσω από τους ΑΟΡ;

Ο Φίλιππος ο αρχηγός, η Νάσια η φωτογράφος, ο Στάθης ο κομπιουτεράς, η Ελένη η Ντετέκτιβ και η Μυρτώ η ηθοποιός ενώνουν τις δυνάμεις τους, συμμαχούν και κάθε φορά αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια σημαντική αποστολή ταξιδεύοντας στα πέρατα του κόσμου. Το επάγγελμα του ρεπόρτερ απαιτεί αυτοθυσία, έρευνα, θάρρος και τόλμη. Οι πέντε πρωταγωνιστές το γνωρίζουν καλά και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ανταποκριθούν στο δημοσιογραφικό καθήκον.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σας αποκαλύψουμε ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «αόρατοι» μόνο τυχαίος δεν θεωρείται καθώς κανείς δεν γνωρίζει τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα. Είναι μικρά παιδιά κι όμως έχουν το δημοσιογραφικό δαιμόνιο που χαρακτηρίζει ενήλικες. Η μυστική τους ιδιότητα είναι ένα ατού για να λύνουν ευκολότερα τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν.

Κάθε περιπέτεια και ένα δημοσιογραφικό ταξίδι στον κόσμο

Βέβαια, εκτός από την επίλυση μυστηρίων έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τις κουλτούρες, τα αξιοθέατα και τη ζωή των λαών στους οποίους ταξιδεύουν για χάρη της έρευνας. Διαβάζοντας τα βιβλία, τα παιδιά θα απολαύσουν ένα δημοσιογραφικό ταξίδι σε εμβληματικά μέρη του κόσμου μέσα από ενδιαφέρουσες περιπέτειες που κρατούν αμείωτο το αναγνωστικό ενδιαφέρον και δεν πλατιάζουν με πολυσκελείς περιγραφές.

«Η κραυγή της Τζοκόντα» [3] θα ταξιδέψει τους αναγνώστες στη Νορβηγία, την Αυστρία, την Αµερική, τη Γαλλία, τη Σουηδία, «Η τελευταία συναυλία» [4] επιφυλάσσει ταξίδια στο Χόλιγουντ, στο Βερολίνο, στο Κάιρο, στο Σίδνεϊ, «Στις επτά συναρπαστικές ημέρες» [5] οι βιβλιόφιλοι θα απολαύσουν έναν νοερό γύρο του πλανήτη ενώ στη «στοιχειωμένη ταινία» [6] τα παιδιά θα περιηγηθούν στην Απαγορευμένη Πόλη, τη Χαλκιδική, τον Πύργο του Άιφελ, τη Ρώµη, φτάνοντας μέχρι και  τον Βόρειο Πόλο!

Σημειωτέον, τα βιβλία της σειράς διαβάζονται αυτοτελώς και κάθε φορά καταπιάνονται με νέες περιπέτειες, ούτως ώστε το παιδί να αναμένει με προσμονή να διαβάσει τα νέα κατορθώματα των πρωταγωνιστών.

Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας

Στον πέμπτο και ολοκαίνουργιο βιβλίο της σειράς «Κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας [2]» οι φημισμένοι ρεπόρτερ αναλαμβάνουν δράση επί ελληνικού εδάφους με επίκεντρο τη Σαντορίνη. Τι σχέση έχει το ξακουστό κυκλαδίτικο νησί με τη μυθική χαμένη Ατλαντίδα που βυθίστηκε μυστηριωδώς στο πέλαγος «σε μια μόνο ημέρα και νύχτα ατυχίας»; Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ έχουν βάλει σκοπό να ανακαλύψουν πού βρίσκεται βυθισμένο το νησιωτικό βασίλειο που εξάπτει εδώ και αιώνες τη φαντασία συγγραφέων, ιστορικών, επιστημόνων και εξερευνητών. Στη νέα τους απίθανη περιπέτεια θα έρθουν αντιμέτωποι με μια κατάρα που θέτει σε κίνδυνο τη Σαντορίνη. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Γιατί τα παιδιά διαβάζουν φανατικά τις περιπέτειες των Αόρατων Ρεπόρτερ

Χαρίστε στα παιδιά σας τις πέντες συγκλονιστικές περιπέτειες των «Αόρατων Ρεπόρτερ [1]» και θα τους κάνετε το καλύτερο καλοκαιρινό δώρο!