Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Γνωρίστε τις δημοκρατικές αρχές στο καλοκαιρινό εργαστήρι του Ιδρύματος της Βουλής

Γνωρίστε τις δημοκρατικές αρχές στο καλοκαιρινό εργαστήρι του Ιδρύματος της Βουλής

33568997554Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία οργανώνει φέτος για πρώτη φορά το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας». Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθητές θα ενημερωθούν και θα προβληματιστούν γύρω από τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες μορφωτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες: παιδαγωγικά εργαστήρια, υπαίθρια μαθήματα και παιχνίδια, θεατρικές δραστηριότητες, επισκέψεις, ξεναγήσεις και αθλοπαιδιές.

Ένα μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του Εθνικού Κήπου, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση. Το πρόγραμμα θα έχει τριήμερη διάρκεια. Οι δραστηριότητες κάθε τριημέρου παρουσιάζονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης και της σίτισης των μαθητών.

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα τριήμερα προγράμματα για μαθητές προερχόμενους από τα ακόλουθα 8 σχολεία, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής:

• 1-3 Ιουλίου: 1ο Γυμνάσιο Ρέντη & Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά,

• 8-10 Ιουλίου: 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης & 14ο Γυμνάσιο Πειραιά,

• 14-16 Ιουλίου: 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου & 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου,

• 17-19 Ιουλίου: 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου & 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.