Γνωρίστε το 4χρονο παιδί-θαύμα με IQ 154 για το οποίο μιλά όλος ο κόσμος

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Izaak Miller, του 4χρονου από το Cheshnut του Hurtfordshire, ο οποίος έχει το υψηλότερο IQ των παιδιών της ηλικίας του, σύμφωνα με τις μετρήσεις της MENSA: 154, με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον και ένα από τα νεότερα μέλη της.

Ο Izaak, ο οποίος έμαθε μόνος του να διαβάζει σε ηλικία 2 ετών, έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις ξένες γλώσσες: Μιλά και γράφει, πέρα από Αγγλικά, Ελληνικά και Αραβικά, χωρίς να έχει καμία σχετική καταγωγή, ενώ τώρα ζήτησε και βιβλία με το ρωσικό αλφάβητο.

Σύμφωνα με την 32χρονη μαμά του, η οποία είναι δασκάλα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το σοκ που βίωσε όταν ανακάλυψε πως το παιδί της: «Ο κόσμος που τον γνώριζε αναρωτιόταν αν πηγαίνει σχολείο και πώς είναι δυνατόν να έχει τέτοιες ικανότητες σε τόσο μικρή ηλικία. Τελικά, περπατούσε στον δρόμο και όλοι των συγχαίραν.»

Ο Ιζάακ γνωρίζει απ’έξω και τις 50 Πολιτείες της Αμερικής, μετρά έως το 10 στα Ισπανικά, ενώ γνωρίζει με σειρά μεγέθους όλους τους πλανήτες.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό ψυχολόγο Δρ. Πίτερ Κόνγκτον, ο οποίος του έκανε το τεστ  Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Κλίμακας Νοημοσύνης Wechsler, πρόκειται για ένα «παιδί πολύ ανώτερης γενικής νοημοσύνης», το οποίο θα χρειαστεί να ξανακάνει το τεστ στα 2 έως 4 χρόνια για να δει πώς εξελίσσεται το IQ του. Να σημειωθεί, ότι τα επίσημα τεστ της MENSA πραγματοποιούνται σε παιδιά άνω των 10 ετών. Στα μικρότερα παιδιά γίνονται τεστ από ειδικούς σε συνεργασία με τη MENSA.

Η μαμά του, πάντως, πιστεύει, ότι το παιδί μεγαλώνοντας θα κάνει σπουδαία πράγματα, αρκεί να μη βαρεθεί το σχολείο πολύ νωρίς.

Δείτε παρακάτω τον 4χρονο να μιλά ελληνικά: