Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Γνωρίστε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Γνωρίστε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

image_gallery (1)Μια καλή πρόταση για καλοκαιρινή παιχνιδιάρικη απόδραση παιδιών, εντός των «τειχών» της Θεσσαλονίκης, αποτελεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο Πανόραμα. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πέτρου Λεβαντή και Σαλαμίνος, στο Νόμο 751, σε μια έκταση οκτώ(8) στρεμμάτων.

Από το 2003, κατά τους μήνες Μάιο έως και Οκτώβριο, λειτουργεί  αναψυκτήριο για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Πάρκου, ενώ προσφέρεται και για τη διοργάνωση παιδικών πάρτι. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής   έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί  προσομοίωση του συνήθους αστικού και περιαστικού δικτύου. Περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών, νησίδες, ποδηλατολωρίδες, καθώς και την πρέπουσα οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση. Για αυτούς τους λόγους σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μικρά και μεγάλα παιδιά ποδηλατούν, σέρνουν τα αυτοκινητάκια ή τα καρότσια τους, τρέχουν, παίζουν και γενικά ξεφαντώνουν, ενώ οι γονείς απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το ρόφημα τους.

image_galleryΣτο χώρο του Πάρκου υπάρχουν επίσης τοποθετημένα όργανα γυμναστικής ανοικτού χώρου τα οποία μπορούν οι  ενήλικες επισκέπτες να   χρησιμοποιήσουν απολαμβάνοντας παράλληλα την πανοραμική  θέα προς την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη θάλασσα.

Το Πάρκο είναι επισκέψιμο 365 μέρες το χρόνο. Είναι ιδανικός χώρος και για τάξεις σχολείου που θέλουν να παρακολουθήσουν οδηγίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, ασφαλούς μετακίνησης ως πεζοί και ως ποδηλάτες,  καθώς και κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Τα σχολεία για την επίσκεψη τους στο Πάρκο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στο Δήμο, προς το Κέντρο Κοινωνικής  Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το οποίο μπορούν, είτε να το υποβάλλουν σε κάποιο δημοτικό κατάστημα, είτε να το αποστέλλουν με fax στο 2310 346.760.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες  μπορείτε να καλείτε στο 2313 301.097 (κ. Τελίδης Γιώργος).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.