Γνωρίστε το σχολείο που σπάει τα στερεότυπα και μαθαίνει στα κορίτσια πώς να συντηρούν ένα αυτοκίνητο!

Τα περισσότερα σχολεία κάνουν σπουδαία δουλειά στη διδασκαλία των παιδιών σε ό,τι πρέπει να γνωρίζουν στα μαθηματικά, τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τη φυσική αγωγή κ.λ.π., ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν εστιάζουν αρκετά στις «δεξιότητες ζωής» (τα λεγόμενα life skills), όπως η χρήση συγκεκριμένων εργαλείων, η επισκευή μιας βρύσης που τρέχει, η τοποθέτηση ενός ραφιού κ.α.

Σήμερα, τέτοια μαθήματα μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν γνωστά μέσω π.χ. YouTube –Θυμάστε τον μπαμπά που έδινε τέτοια μαθήματα σε αγόρια που έχουνε μεγαλώσει χωρίς μπαμπάδες;

Το Stella Maris College στο Σίδνευ, ωστόσο, αποφάσισε να γίνει ένα από τα ελάχιστα σχολεία που κάνουν ακριβώς αυτό: Μέσα από ειδικά μαθήματα μαθαίνει στα κορίτσια “ανδρικές” δουλειές, όπως τις βασικές αρχές της συντήρησης αυτοκινήτων και άλλες σχετικές μηχανολογικές εργασίες που μπορούν να κάνουν μόνες τους.

Πρόκειται για δεξιότητες που κατά κανόνα δεν διδάσκονται στα σχολεία, ενώ θα έπρεπε!

Στην σχετική ανάρτηση του σχολείου, λοιπόν, βλέπουμε πώς ακριβώς παρέχονται οι σπουδαίες αυτές δεξιότητες ζωής στα κορίτσια: Οι ειδικοί “δάσκαλοι” μαθαίνουν στις μαθήτριες να αλλάζουν λάστιχα, να ελέγχουν τον αέρα π.χ. όταν πάνε στο βενζινάδικο, να ελέγχουν τη στάθμη του λαδιού, ενώ ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τρακαρίσματος. Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να ενθαρρυνθεί η ανεξαρτησία, η δύναμή τους μα και οι ίδιες τους οι ικανότητες.

Μέχρι στιγμής τα κορίτσια, που είναι μαθήτριες της Β’ Λυκείου, είναι πολύ θετικά στο μάθημα αυτό, το οποίο οπωσδήποτε θα χρειαστούν αποχαιρετώντας το Λύκειο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, κυκλοφόρησε η είδηση για τα νέα αυτά σχολικά μαθήματα σε όλο τον κόσμο, με τους περισσότερους γονείς και εκπαιδευτικούς να συμφωνούν, ότι θα έπρεπε να δίνονται σε όλους τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου.

Πηγή: Bored Panda