Γνωρίστε τους κοραλλιογενείς υφάλους με το Google Street View Oceans

Google-Maps-Street-View-Ocean-collection7Τη βοήθεια των πολιτών και των χρηστών του διαδικτύου ζητούν οι επιστήμονες, προκειμένου να μελετήσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους του κόσμου, μέσα από τη Google. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ συνεργάστηκαν με τη γνωστή υπηρεσία Google Street View με στόχο τη δημιουργία πανοραμικών εικόνων 360 μοιρών των κοραλλιογενών υφάλων.

Google-street-view-ocean-4Το νέο πρότζεκτ λέγεται  Google Street View Oceans και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες τοποθεσίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε όλους. Παρότι οι πρώτες εικονικές καταδύσεις άρχισαν το 2012, οι επιστήμονες ζητούν τώρα από το κοινό να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο.

«Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι μεταξύ των πλέον απειλούμενων οικοσυστημάτων στον πλανήτη», δήλωσε στο Discovery News ο Ούβε Χεγκ-Γκούλντμπεργκ από το αυστραλιανό πανεπιστήμιο, επικεφαλής του πρότζεκτ, ο οποίος συνεργάζεται επίσης με την ερευνητική ομάδα του Catlin Seaview Survey.

google-maps-street-view-ocean_02Το Google Street View Oceans χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων για να εντοπίζει αυτόματα θαλάσσιους ζωντανούς οργανισμούς και μέχρι στιγμής έχει απαθανατίσει χιλιάδες πλάσματα στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και στην Καραϊβική.

Επισκεφθείτε την υπηρεσία και θαυμάστε από την άνεση του σπιτιού σας το μεγαλείο της θαλάσσιας ζωής.

«Όσοι διαθέτουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν να μας βοηθήσουν να καταγράψουμε πλάσματα, όπως σαλάχια, χελώνες, ψάρια και αστερίες», εξήγησε ο Χεγκ-Γκούλντμπεργκ. «Μόνο το 1% των ανθρώπων έχουν καταδυθεί σε κοραλλιογενή ύφαλο και, κάνοντας την εμπειρία εύκολα προσβάσιμη, η έρευνά μας θα αφυπνίσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για τα δεινά των υφάλων».