Γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν μας;

storingbrasmallΟι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το πόσο συχνά οι γυναίκες πρέπει να πλένουν τα σουτιέν τους και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν μπορεί πραγματικά να σας εκπλήξουν! Σύμφωνα με ειδικούς στα υφάσματα των εσωρούχων, τα σουτιέν που πλένονται πολύ συχνά μπορεί να υποστούν βλάβη, η οποία οδηγεί στο να χάνουν την ελαστικότητα τους και να μην παρέχουν τη σωστή στήριξη.

Αν δεν είστε πραγματικά ιδρωμένη, προτείνουν να περιμένετε έως περίπου δέκα ημέρες μέχρι το πλύσιμο, ανάλογα βέβαια με το χρήστη και τα επίπεδα της δραστηριότητας του. Έτσι, το αθλητικό σουτιέν που φοριέται κάθε μέρα θα χρειαστεί πιο συχνά πλυσίματα από τον δαντελωτό στηθόδεσμο στο πίσω μέρος του συρταριού. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε αρκετά σουτιέν για να αλλάζετε ώστε να αποφύγετε τυχόν φθορές, ωστόσο φορώντας το ίδιο σουτιέν δύο ημέρες στη σειρά δεν θα σας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Όσον αφορά τον τρόπο πλυσίματος, οι ειδικοί συστήνουν να ελέγχουμε πάντα την ετικέτα και αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το πλυντήριο ρούχων, μια καλή ιδέα θα ήταν να επιλέξουμε το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ρούχα και ένα πολύ απαλό απορρυπαντικό. Επίσης, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ένα ειδικό πουγκί και να τοποθετήσετε μέσα τα σουτιέν για να αποτρέψετε τυχόν σκισίματα, ενώ αποφύγετε το στεγνωτήριο και προτιμήστε να τα απλώσετε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τόσο η θερμότητα όσο και το άπλωμα με μανταλάκια μπορεί να ξεχειλώσουν το ύφασμα με περίεργο τρόπο. Αυτή η μέθοδος είναι εξίσου καλή για τα αθλητικά σουτιέν. Ακόμα κι αν φαίνονται πιο ανθεκτικά, απαιτούν προσεκτική μεταχείριση για να παραμείνουν σταθερά για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, καλό θα ήταν να τα αποθηκεύουμε με τον ίδιο τρόπο όπως στα καταστήματα εσωρούχων (βλ. φωτογραφία) και να μην τα διπλώνουμε σαν μπάλες γιατί χάνουν το αρχικό σχήμα τους και την υποστήριξη που προσφέρουν.