Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Γνωρίζετε ποιο ζώο φτιάχνει το σπίτι-φυσαλίδα;

Γνωρίζετε ποιο ζώο φτιάχνει το σπίτι-φυσαλίδα;

araxni asimenia

Η ασημένια αράχνη είναι πολύ ιδιαίτερη, γιατί ζει κάτω από το νερό, σε ένα σπίτι-φυσαλίδα, που κατασκευάζει από μεταξωτό ιστό. Για να το γεμίσει αέρα, ανεβαίνει στην επιφάνεια του νερού και βγάζει λίγο έξω την κοιλιά της και τα πόδια της ώστε στα τριχίδιά της να γαντζωθούν φυσαλίδες αέρα!

 
Μόλις γυρίσει σπίτι, τρίβει τα τριχίδια και απελευθερώνονται μικρές φυσαλίδες που πάνε και γαντζώνονται κάτω από τον μεταξωτό ιστό.
Η ασημένια αράχνη, προκειμένου να μεγαλώσει το σπίτι της, πρέπει να πηγαίνει κάθε μέρα να φέρνει αέρα.

Το τάισμα των μωρών

Τα μικρά της ασημένιας αράχνης ζουν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού-φυσαλίδα. Η αράχνη, για να τα ταϊσει, κυνηγάει έντομα. Μετά τα πολτοποιεί και τα κάνει κρέμα ώστε να μπορούν τα μωρά της να τα φάνε εύκολα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.