Γνωρίζετε τα 5 πιο βρώμικα αντικείμενα στο αεροπλάνο;

Πίστευες ποτέ ότι το πιο βρώμικο μέρος στο αεροπλάνο απέχει μόλις λίγα εκατοστά από τη θέση σου; Κι όμως, αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Μία ομάδα μικροβιολόγων επιθεώρησε αεροδρόμια και αεροπλάνα και, μεταξύ άλλων, ανακάλυψε ότι το τραπεζάκι-πίνακας που ακουμπάς το φαγητό και το ποτό σου στη διάρκεια της πτήσης είναι πιο βρώμικο και από μία λεκάνη τουαλέτας!

Προφανώς και δεν είναι λύση να μην ξανακάνεις υπερπόντια ταξίδια, γι αυτό το Ladylike.gr σε συνεργασία με το Infokids.gr σου δείχνουν πού θα πρέπει να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή όταν βρίσκεσαι μέσα στο αεροπλάνο.

1) Τραπεζάκια

Όταν μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα εξέτασε τα τραπεζάκια που γευματίζουμε στο αεροπλάνο, ανακάλυψε ότι το 60% αυτών περιέχουν δυσάρεστα βακτήρια, μερικά από τα οποία είναι θανατηφόρα στην επαφή και μόνο. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βεβαιώνεσαι ότι οτιδήποτε αγγίζει το φαγητό σου είναι πλήρως αποστειρωμένο και προστατευμένο από τα μικρόβια αυτά και επειδή, εφόσον μιλάμε για φαγητό, βασικά κινδυνεύεις από το στόμα, να έχεις τα μαχαιροπίρουνα και τα χέρια σου πεντακάθαρα.

2) Περιοδικά πτήσης

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα χέρια πιάνουν αυτά τα περιοδικά που βρίσκεις στη μπροστινή σου θέση στο αεροπλάνο για να περάσει η ώρα σου; Ειδικοί από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Φιλαδέλφεια επισημαίνουν ότι αυτά τα περιοδικά αγγίζονται από εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά, ενώ αντικαθίστανται σπάνια. Απλώς, πάρε από το σπίτι περιοδικά, εφημερίδες, ακουστικά και ό,τι άλλο επιθυμείς για να κάνεις την πτήση σου πιο ευχάριστη.

3) Κουβέρτες και μαξιλάρια

Αεροσυνοδός της Southwest Airlines επιβεβαιώνει αυτό που λίγο έως πολύ όλοι έχουμε αναρωτηθεί. Οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια που παρέχονται στη διάρκεια της πτήσης δεν είναι πάντα φρεσκοπλυμένα, ακόμα κι αν σου δίνονται σφραγισμένα σε σακούλα. «Αυτό που συνήθως γίνεται είναι να τα αποθηκεύουμε ξανά σε νέα συσκευασία και να τα δίνουμε στους επόμενους πελάτες, χωρίς να έχουν πλυθεί ή φρεσκαριστεί με κάποιο τρόπο», αναφέρει ο αεροσυνοδός.

4) Καζανάκι

Προφανώς και δεν αποτελεί έκπληξη ότι το WC του αεροπλάνου είναι ένα μέρος με μικρόβια. Ωστόσο, εκεί που μάλλον πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή απ’ όλα είναι στο καζανάκι. Το μικρό αυτό κουμπί είναι αρκετό για να γεμίσει τα χέρια σου με μικροοργανισμούς. Πλύνε, λοιπόν, καλά τα χέρια σου με νερό και σαπούνι και αν θες συμπλήρωσε το καθάρισμα με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι. Να έχεις, όμως, κατά νου ότι το μαντηλάκι από μόνο του δεν έχει την αποτελεσματικότητα που έχει το κανονικό πλύσιμο των χεριών.

5) Ψύκτης νερού

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ψύκτες νερού είναι το δεύτερο πιο βρώμικο μέρος στο αεροπλάνο, μετά τα τραπεζάκια. Σε ένα μόνο ψύκτη, οι ερευνητές βρήκαν 1.240 αποικίες μικροβίων ανά τετραγωνική ίντσα, καθιστώντας τον πιο βρωμικό και από την επιφάνεια του μπάνιου. Επειδή όμως είναι πολύ σημαντική η ενυδάτωση στη διάρκεια της πτήσης και επειδή πλέον εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας δεν μπορείς να έχεις από πριν νερό στη χειραποσκευή σου, αγόρασε ένα μπουκάλι νερό από το τερματικό περίπτερο πριν επιβιβαστείς.

Διαβάστε επίσης στο Ladylike.gr
Αυτή είναι η πιο ήσυχη θέση στο αεροπλάνο
Να γιατί πρέπει να πίνεις γάλα πριν από κάθε ταξίδι