Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Γνωρίζετε τι τρώνε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο;

Γνωρίζετε τι τρώνε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο;

Τι ψωνίζουν, τι μαγειρεύουν και τι βάζουν στο παιδικό πιάτο οι γονείς όλου του κόσμου καθημερινά; Αλλά και τι αγοράζουν εκείνα με το χαρτζιλίκι τους;

Ο Αμερικανός φωτογράφος Gregg Segal είχε μεγάλη απορία και θέλησε να καταγράψει με τον φακό του τις διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων όχι μόνο στη χώρα του, αλλά σε όλο τον κόσμο! Έτσι, ταξίδεψε στα πέρατα της Γης, από Ευρώπη και Μέση Ανατολή μέχρι Αφρική, Αμερική και Αυστραλία, και ετοίμασε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο «Daily Bread» που είναι εξαιρετικό!

Ο Segal ζήτησε από τα παιδιά να κρατούν ημερολόγιο με το τι τρώνε μέσα σε μία εβδομάδα. Ύστερα φωτογράφισε το κάθε παιδί «γαρνίροντάς το» με τα τρόφιμα που κατανάλωσε!

Όπως γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα του άλμπουμ: «Το έργο μου εστιάζει στα παιδιά, επειδή οι διατροφικές τους συνήθειες, οι οποίες διαμορφώνονται σε μικρή ηλικία, τους ακολουθούν για μια ζωή και συχνά είναι αυτές που δυστυχώς ανοίγουν το δρόμο για χρόνια προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακά νοσήματα, καρκίνο του εντέρου κ.ά.».

Και συνεχίζει: «Όσοι γονείς νομίζουν ότι το θέμα δεν τους αφορά, κάνουν τεράστιο λάθος, τους αφορά! Πρέπει οπωσδήποτε να επανεξετάσουν τι μαγειρεύουν ή τι επιτρέπουν στα παιδιά τους να φάνε και να τα βοηθήσουν να ακολουθήσουν έναν -όσο το δυνατόν- πιο ισορροπημένο τρόπο διατροφής, προασπίζοντας τη μελλοντική υγεία τους».

Πηγή: olivemagazine.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.