Αρχική Πασχαλινά Γνωρίζετε την ιστορία των σοκολατένιων πασχαλινών αβγών;

Γνωρίζετε την ιστορία των σοκολατένιων πασχαλινών αβγών;

Chocolate_Easter_EggsΤο πασχαλινό σοκολατένιο αβγό είναι μια σχετικά νέα παράδοση. Η προέλευση των αυγών του Πάσχα, και πολλά άλλα σύγχρονα σύμβολα, όπως το λαγουδάκι, πηγαίνουν πολύ πίσω και χρονολογούνται πριν από τον Χριστιανισμό. Η ιστορική ανάμειξη των χριστιανικών και των εβραϊκών πεποιθήσεων, έχει αφήσει κληρονομιά σε πολλά από τα πράγματα που ίσως να θεωρούμε δεδομένα για το Πάσχα και τις παραδόσεις του σήμερα.

Το πασχαλινό σοκολατένιο αβγό

Τα πρώτα πασχαλινά σοκολατένια αβγά ήταν τυλιγμένα σε απλό χαρτί και πολύ αργότερα εξελίχθηκαν ώστε να συσκευάζονται σε λαμπερά αλουμινόχαρτα και να προσφέρονται σε εντυπωσιακά κουτιά ή καλάθια. Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη νέα καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική. Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε ανακαλυφθεί ένα νέο είδος σοκολάτα, αλλά δεν μπορούσε με επιτυχία να φορμαριστεί ώστε να πάρει το κοίλο σχήμα του αυγού. Τα πρώτα αυγά ήταν από συμπαγή σοκολάτα, και φτιαχνόντουσαν από πολλές στρώσεις πάστας σοκολάτας!

easter-egg-with-candyΟ John Cadbury έφτιαξε την πρώτη «πλάκα γαλλικής σοκολάτας » το 1842, αλλά το πρώτο σοκολατένιο αβγό το δημιούργησε το 1875. Η πρόοδος στα σοκολατένια πασχαλινά αυγά ήταν πολύ αργή έως ότου βρέθηκε μια μέθοδος ώστε να μπορεί να ρέει η σοκολάτα και να μπαίνει σε καλούπια.

Τα πρώτα σοκολατένια αβγά Cadbury έγιναν από «μαύρη» σοκολάτα με απλή λεία επιφάνεια, ήταν γεμιστά με κουφέτα και ήταν διακοσμημένα με λουλούδια από πάστα πικραμύγδαλο (marzipan).

Σύντομα ακολούθησε η διακοσμητική δεξιοτεχνία και η φαντασία για τον στολισμό τους και μέχρι το 1893 υπήρχαν στον κατάλογο της Cadbury Brothers, στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 19 διαφορετικά ήδη πασχαλινών σοκολατένιων αβγών. Η καλλιτεχνική επιδεξιότητα του Richard Cadbury έπαιξε αναμφίβολα σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση των αβγών. Πολλά από τα σχέδιά του βασίζονται στη γαλλική, στην ολλανδική και την γερμανική κουλτούρα προσαρμοσμένα στα Βικτωριανά γούστα. Από τη Γερμανία ήρθε το «κροκοδείλιο» φινίρισμα του σοκολατένιου αβγού. Αυτό χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από ορισμένους κατασκευαστές, και ήταν ο πρόδρομος για πολλά χαρακτηριστικά φινιρίσματα που κυκλοφορούν τώρα.

chocolate_easter_egg_1920x1200Το 1905, το λανσάρισμα της διάσημης σοκολάτα γάλακτος ¨Cadbury's Dairy Milk Chocolate¨ έφερε μια τεράστια αλλαγή στην αγορά των σοκολατένιων αβγών. Η δημοτικότητα αυτού του νέου είδους σοκολάτας αύξησε κατά πολύ τις πωλήσεις του Πασχαλινών αβγών και τα καθιέρωσε ως εποχιακά best sellers. Σήμερα, τα σοκολατένια αυγά είναι φτιαγμένα κυρίως από σοκολάτα γάλακτος.

CADBURY_Chocolate_CREME_EGG_Candy_600

Πηγή: http://www.cretanfoodnews.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter