Αρχική InfoSchool Δημοτικό Γονέας μαθητή δημοτικού προσέφυγε στο ΣτΕ για τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία

Γονέας μαθητή δημοτικού προσέφυγε στο ΣτΕ για τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία

kakos-mathitisΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε γονέας μαθητή της ΣΤ΄τάξης δημοτικού σχολείου και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το νέο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Ειδικότερα, ο γονέας ζητεί την ακύρωση της από 15.5.2015 υπουργικής απόφασης σχετικά με την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, όπως και τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, κ.λπ.

Στην προσφυγή του ο γονέας υποστηρίζει ότι οι επίμαχες αποφάσεις στηρίζονται στο νόμο 4327/2015 ο οποίος είναι αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, αλλά και στο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, ενώ είναι αντίθετες στην αρχή της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη, σύμφωνα με τον γονέα.

Όπως σημειώνει ο γονέας το νέο νομοθετικό καθεστώς, στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

Και αυτό γιατί με το νέο νομοθετικό πλαίσιο διαχωρίζονται πλέον τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Γυμνάσια σε δύο ξεχωριστούς και διακριτούς τύπους σχολείων, σε αντίθεση με το μέχρι τότε καθεστώς που είχε ενοποιημένα τα δύο αυτά σχολεία και συνιστούσαν ένα ξεχωριστό τύπο σχολείου.

Τέλος, σύμφωνα με την προσφυγή, το νέο καθεστώς απαγορεύει -επί ποινή αποκλεισμού- να δηλώσει προτίμηση για τη συμμετοχή του στη διαδικασία εισαγωγής σε περισσότερα τους ενός Πρότυπα ή Πειραματικά Γυμνάσια της Αττικής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.