Αρχική Σχολή Γονέων Γονείς, αυτά είναι τα μυστικά της υπακοής και της πειθαρχίας του παιδιού

Γονείς, αυτά είναι τα μυστικά της υπακοής και της πειθαρχίας του παιδιού

Τι συμβαίνει ακριβώς σε μια οικογένεια και πώς εκφράζεται και εφαρμόζεται η υπακοή και η πειθαρχία από τους γονείς προς τα παιδιά και αντίστροφα; Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: σε όλες τις συνηθισμένες οικογένειες όλα τα μέλη έχουν επίγνωση της βαρύτητας που έχει το θέλω και η γνώμη του κάθε μέλους σε κάποια θέματα. Έτσι, σε συνθήκες που οι σχέσεις βασίζονται στο σεβασμό και στο συναισθηματικό δόσιμο και στο διάλογο - η επίγνωση αυτής της συνθήκης δεν ενοχλεί.

Σε περίπτωση όμως που υπάρχει συναισθηματική φόρτιση, αυτά που θα πούμε ή θα μας πουν πολύ πιθανόν να παρερμηνευτούν είτε από τη θέση του γονιού είτε από τη θέση του ενήλικα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ασυνεννοησία και μια χαοτική κατάσταση από την άλλη πλευρά. Στην συνέχεια, εξελίσσεται με την μορφή ενός αισθήματος «αδικίας» και «πίεσης» ή αν θέλετε «καταπίεσης» και τελειώνει με ενέργειες που θέλουν να δείξούν ότι ο άλλος ασκεί εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.