Γονείς, ελάτε να συζητήσουμε για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης στα παιδιά στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής (16/4)

Καθώς τα παιδιά εμπλέκονται σε δραστηριότητες που απαιτούν κριτική σκέψη, οι γλωσσικές τους δεξιότητες αυξάνονται και επεκτείνονται, διότι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν πιο περίπλοκη γλωσσική δομή, όπως να αιτιολογούν, να χρησιμοποιούν υποθετικό λόγο κ.ά.

Η κριτική σκέψη περιλαμβάνει ποικίλες δεξιότητες που οφείλει να διαθέτει το άτομο, όπως να σχηματίζει ερωτήσεις, να προβλέπει καταστάσεις, να εξερευνά, να υποθέτει, να αναλύει, να συγκρίνει, να αξιολογεί και να σχηματίζει απόψεις.

Μόλις τα παιδιά μιλάνε με προτάσεις, είναι έτοιμα να εμπλακούν σε δραστηριότητες κριτικής σκέψης, που θα τα προετοιμάσουν για μια επιτυχημένη σχολική πορεία. Είτε διαβάζετε βιβλίο στο παιδί σας, είτε πηγαίνετε μαζί βόλτα στο πάρκο, είναι καλή ευκαιρία για να εξασκήσετε την κριτική του σκέψη.

Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής διοργανώνει ομάδα γονέων για γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν έξυπνους τρόπους, ώστε να αναπτύξουν την κριτική σκέψη στα παιδιά τους. Το σεμινάριο θα συντονίσει η κα Χριστίνα Καρανικόλα, Λογοθεραπεύτρια – Advanced Certified in ASD, Hanen It Takes Two Το Talk Consultant.

Πότε: Σάββατο 16 Απριλίου 2016, 18:00-19:30

Κόστος: 10 € το άτομο / 15 € για τους 2 γονείς

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ και στο τηλ. 210 8 100 508. Για την παρακολούθηση της συνάντησης είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και πληρωμή του συνολικού ποσού.

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής
Λ. Αναπαύσεως 18, 152 35 Βριλήσσια
210 8 100 508
contact@psychomotortherapy.gr
http://psychomotor-athens.gr/el/