Γονείς και μαθητές ενημερώνονται για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό (8/3)

afisa_for-web (2)Στα πλαίσια του προγράμματος των συνεχών ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αναβύσσου, έχουμε την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνεται από τον Σύλλογο μας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 από τις 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Δήμου Σαρωνικού υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού, με τίτλο «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός».

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές θα είναι και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννης Πανούσης, ο οποίος ως καθηγητής εγκληματολογίας και διακεκριμένος επιστήμονας, θα μοιραστεί μαζί μας θεσμικές και επιστημονικές προτάσεις για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι :

1. Ιωάννης Πανούσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2. Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ ΟΛΜΕ

3. Καλλιόπη Σ. Αθανασίου, Ψυχολόγος Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Συντονιστής της Ημερίδας: Αθανάσιος Μανώλης, Μέλος Δ.Σ. MSC Διοίκηση Ασφαλείας

Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που λαμβάνει δυστυχώς ανησυχητικές διαστάσεις και στην ελληνική κοινωνία. Αποτελεί, πλέον, ένα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλα τα παιδιά με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία τους και δημιουργεί εμπόδια στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους.

Η ημερίδα μας έχει σκοπό:

– να παρουσιάσει και να αναλύσει τις αιτίες του φαινόμενου

– να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αναγνωρίζουν τα σημάδια

– να ενημερώσει για τους φορείς που μπορούν να αποτανθούν γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά σε περίπτωση που βιώνουν ενδοσχολική βία και χρειάζονται βοήθεια για να την αντιμετωπίσουν

– και το σημαντικότερο, να εκφράσουμε όλοι οι παρευρισκόμενοι τους προβληματισμούς μας και να ακούσουμε τις επιστημονικές θέσεις των ειδικών

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 από τις 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Δήμου Σαρωνικού, απευθυνόμενη τόσο σε γονείς όσο και μαθητές για τους οποίους σε ειδική ξεχωριστή διαμορφωμένη αίθουσα, θα οργανωθούν εκπαιδευτικές προς το θέμα εικαστικές και θεατρικές δράσεις από το Κόκκινο Μπαλόνι.

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της Ημερίδας

Δημαρχειακό αμφιθέατρο Δήμου Σαρωνικού
Αθηνών & Ρήγα Φεραίου
19010, Καλύβια