Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Γονείς και παιδιά παίζοντας, ανακαλύπτουν την "αλυσίδα των συναισθημάτων" στο Ανοιχτό Σχολείο (από 14/2)

Γονείς και παιδιά παίζοντας, ανακαλύπτουν την "αλυσίδα των συναισθημάτων" στο Ανοιχτό Σχολείο (από 14/2)

Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια παρέα παιδιών που μαζί με τους γονείς τους αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων. Στο εργαστήριο "Αλυσίδα συναισθήμάτων" που διοργανώνει το Ανοιχτό Σχολείο, γονείς και παιδιά 3 έως 6 ετων μαζί θα αρχίσουν να εξερευνούν τα συναισθήματα, να κατανοούν πως νιώθουν και γιατί, να εκφράζονται και να ζητάνε βοήθεια όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ένα εργαστήριο που μέσα απο το παιχνίδι, βοηθάει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη και τους γονείς να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες των παιδιών τους.

Γιατί όμως η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι τόσο σημαντική; Έρευνες στον επιστημονικό χώρο έχουν δείξει πως παιδιά με χαμηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία και στην επαφή τους με τους άλλους, καθώς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν συναισθήματα, τα οποία νιώθουν, δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, νιώθουν αυξημένα επίπεδα έντασης και καταλήγουν να απομονώνονται ανήμπορα να επικοινωνήσουν το συναίσθημά τους. Από την άλλη πλευρά έχει βρεθεί πως τα παιδιά με ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη πετυχαίνουν περισσότερα στη ζωή τους.Έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση, είναι πιο κοινωνικά και αρεστά στις παρέες τους, φαίνεται να εκδηλώνονται περισσότερο, να μην αντιμετωπίζουν ή να έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς, και καλύτερες σχολικές επιδόσεις όπως και αυξημένη συγκέντρωση προσοχής. Αναφορικά με τις σχολικές επιδόσεις, η συναισθηματική νοημοσύνη συνδέεται άμεσα και με τη σχολική ετοιμότητα του παιδιού καθώς βασικές δεξιότητες, απαραίτητες για την παρακολούθηση της πρώτης τάξης του Δημοτικού ,είναι βασικά συστατικά της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Συντονίστρια:
Χριστίνα Γεώργου

Συναντήσεις:
Σάβ.13/02/16,11:00-12:00
Σαβ.02/04/16,11:00-12:00

Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης Ανοιχτό Σχολείο
Βασιλέως Γεωργίου Β' 49
Παιανία
210 66 40 433


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.