Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Γονείς και παιδιά "παίζουμε αφήγηση" και διασκεδάζουμε στην Καβάλα (14/12)

Γονείς και παιδιά "παίζουμε αφήγηση" και διασκεδάζουμε στην Καβάλα (14/12)

diethnes-sinedrio-workshopsΗ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Europe is our Playground”, ανακοινώνει την πραγματοποίηση διεθνούς διεπιστημονικού συνεδρίου, έκθεσης παιχνιδιού και workshops στην Καβάλα, το τριήμερο 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου.

Στόχος των διοργανωτών, είναι το συνέδριο να αποτελέσει τόπο συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών, απόψεων και προοπτικών για το άθλημα και το παιχνίδι και να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη διάδοση και διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το συνέδριο«Το άθλημα και το παιχνίδι στην επιστήμη, τη ζωή και την τέχνη», θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου , στο ξενοδοχείο «Ιμαρέτ» και το θέμα θα εξεταστεί μέσα από τέσσερις θεματικούς άξονες.

Ο πρώτος θεματικός άξονας αφορά στο άθλημα και το παιχνίδι μέσα από τις επιστήμες της εκπαίδευσης, της τέχνης, της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της λογοτεχνίας και της λαογραφίας. Πώς η διαχρονικότητα και η πολυδιάστατη σημαντικότητα του αθλήματος και του παιχνιδιού στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, απαντώνται μέσα σε αυτές τις επιστήμες και πώς προσδιορίζονται μέσα από το σύγχρονο τρόπο ζωής;

Ο δεύτερος θεματικός άξονας αφορά στο άθλημα και το παιχνίδι μέσα από τη μουσειολογία, το περιβάλλον, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία. Πως το μουσείο και οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας ξαναζωντανεύουν το άθλημα και το παιχνίδι; Πως οι ενήλικες μπορούν να εμπλακούν και να λειτουργήσουν ως κοινωνοί των θετικών επιδράσεων τους;
Ο τρίτος θεματικός άξονας αφορά στη σύγχρονη κοινωνία και πως αντιμετωπίζει τον αθλητισμό και το παιχνίδι. Τι οφέλη, οικονομικά και κοινωνικά, μπορεί να προσφέρουν; Ποια η σχέση τους με τα Μ.Μ.Ε.; Πώς παραδοσιακές επιστήμες επαναπροσεγγίζουν το θέμα μέσα από σύγχρονες οπτικές και προοπτικές;

Ο τέταρτος θεματικός άξονας του συνεδρίου αφορά την καινοτομική δράση στην αστική ανάπτυξη, την έρευνα και την εκπαιδευτική πρακτική του αθλήματος και του παιχνιδιού, μέσα από τις επιστήμες της πολεοδομίας, της κλασικής και της ειδικής αγωγής της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Πώς μπορούν, το άθλημα και το παιχνίδι, να χρησιμοποιηθούν από τις επιστήμες αυτές και να προσφέρουν τρόπους αγωγής και κοινωνικής ενσωμάτωσης;

Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου, το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου 2014, στη δημοτική καπναποθήκη Καβάλας, θα παρουσιαστεί έκθεση παραδοσιακού παιχνιδιού και το εργαστήριο κατασκευής παραδοσιακών παιχνιδιών των μελών των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας. Επίσης, θα τιμηθούν όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στις δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος “Europe is our Playground”.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθούν έξι βιωματικά και διαδραστικά εργαστήρια, σε χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί κλασικής και ειδικής αγωγής, γονείς και παιδιά. Στο πλαίσιο του συνεδρίου (10-12), η Εύη Γεροκώστα προσκαλεί γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν στο "Παίζουμε αφήγηση;", σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, στο χώρο της δημοτικής καπναποθήκης Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των νικητών των μαθητικών διαγωνισμών εικονογραφημένης ιστορίας, δημιουργικής γραφής και φωτογραφίας, που επιτελέστηκε με τη συνδρομή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε στον επίσημο ιστοχώρο του έργου: http://www.euplayground.org/diethnes-sinedrio-workshop/. Απαιτείται προεγγραφή και για τη συμμετοχή στο συνέδριο και για τη συμμετοχή στα εργαστήρια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.