Γονείς μας αφορά όλους – Δείτε τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες

Για ακόμη μια φορά τα οικογενειακά επιδόματα και ιδιώς τα επιδόματα τέκνων μπαίνουν στο στόχαστρο των αλλαγών που επιφέρει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που πέρασε κατά πλειοψηφία χθες από τη Βουλή. Κερδισμένοι είναι εκείνοι που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά και χαμένοι όσοι έχουν ένα παιδί, γιατί αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης των επιδομάτων.

Συγκεκριμένα για ένα παιδί, το επίδομα χορηγείται σε εκείνους που έχουν ετήσιο εισόδημα ως 9.000 ευρώ. Με τις αλλαγές υποχωρεί στις 6.000 ευρώ και έτσι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 6.000 ως 9.000 ευρώ χάνουν το επίδομα του παιδιού.

Αντιθέτως αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών με δύο και τρία παιδιά, αφού διευρύνεται το εισοδηματικό κριτήριο εξηγεί το Newsit.gr.

Συγκεκριμένα για οικογένειες με δύο παιδιά φτάνει στα 12.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ για οικογένειες με τρία παιδιά το όριο εισοδήματος βάσει του οποίου προσδιορίζεται η χορήγηση οικογενειακού επιδόματος αυξάνεται πολύ περισσότερο στα 18.000 ευρώ από 11.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Επομένως πολύ περισσότερες οικογένειες θα ωφεληθούν και θα πάρουν το επίδομα τέκνων.