Αρχική Σχολή Γονέων Γονείς οργανωθείτε! Το παιχνίδι της δέσμευσης, στις δουλειές του σπιτιού!

Γονείς οργανωθείτε! Το παιχνίδι της δέσμευσης, στις δουλειές του σπιτιού!

Fevrpriem_17022012

Η καθημερινότητα είναι έντονη για τους περισσότερους, οι δουλειές του σπιτιού είναι αρκετές και συχνά δεν γίνονται στην ώρα τους.

Κάποιοι υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν, αλλά κάπου σκαλώνουν…

Τις περισσότερες φορές θυμώνουμε όταν οι άλλοι δεν κρατούν την υπόσχεσή τους. Μικροί και Μεγάλοι έρχονται σε δύσκολη θέση όταν οι υποσχέσεις δεν τηρούνται. Καλό είναι να διδάξουμε στα παιδιά πως εμείς κρατάμε τις υποσχέσεις μας και όταν αυτό δεν γίνεται να εξηγούμε το γιατί.

Το ίδιο περιμένουμε και από τα παιδιά. Όμως, τα παιδιά ξεχνούν συχνά τι έχουν υποσχεθεί. Οι δουλειές που έχουν υποσχεθεί να κάνουν, δεν γίνονται και ο εκνευρισμός αυξάνεται!

Να μια όμορφη ιδέα για παιχνίδι και δέσμευση! Συμβούλιο γρήγορα!

 

Θα χρειαστείτε:

-1 κόλλα χαρτί

-μαρκαδόρους

Ας ξεκινήσουμε!

1.Μαζεμένη η οικογένεια ένα βράδυ στο σπίτι, με μια κόλλα χαρτί μπροστά του ο καθένας και αρκετοί μαρκαδόροι στο κέντρο. Αυτό είναι το σκηνικό δράσης!

2.Καθένας θα πρέπει να γράψει σε μια κολλά χαρτί και να συμφωνήσουν όλοι σε αυτό, τι δουλειές δεσμεύεται να κάνει μέσα στο μήνα.

3.Ας δώσουμε ένα παράδειγμα: Είμαι ο Πέτρος και υπόσχομαι ότι θα βγάζω το σκύλο βόλτα κάθε απόγευμα στις 5. Κάποιος άλλος μπορεί να γράψει: Είμαι η Στέλα και αναλαμβάνω να ποτίζω τα φυτά της βεράντας.

4.Αυτό είναι το ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ. Μπορείτε να το αναρτήσετε σε ένα πίνακα για να το βλέπουν όλοι, και βέβαια να το διακοσμήσετε όπως σας αρέσει.

  1. Μην ξεχάσετε να υπογράψετε. Ζωγραφιές και αυτοκόλλητα, είναι υποχρεωτικά!

Καλή επιτυχία!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.