Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Γονείς προσοχή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το παιδί σας από τους κινδύνους του Pokemon Go

Γονείς προσοχή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το παιδί σας από τους κινδύνους του Pokemon Go

Το Pokemon Go, το παιχνίδι που σε λιγότερο από ένα μήνα κατάφερε να προσελκύσει πάνω από εκατό εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, εγκυμονεί κινδύνους. Ήδη υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα, ακόμα και ληστείες. Το παιχνίδι βασίζεται στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων Pokemon και στην ουσία ο χρήστης προσπαθεί να συλλέξει τα συνολικά 250 pokemon σε πραγματικούς δρόμους. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, καθώς και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS, το οποίο σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone δημιουργεί έναν χάρτη της περιοχής, όπου ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει διάφορα Pokemon.

• Το Saferinternet4kids κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς η εφαρμογή ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν διαφορετικές τοποθεσίες σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το δεδομένο μπορεί να επιφέρει δυνητικά τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίσει κανείς το γεγονός ότι οι χρήστες έρχονται σε επαφή με αγνώστους και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ένας τρόπος ελαχιστοποίησης των παραπάνω κινδύνων είναι η αναλυτική συζήτηση των γονιών με τα παιδιά τους, προκειμένου να τα ενημερώσουν και να θέσουν κανόνες για τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής Pokemon Go.

maxresdefault

• Η εφαρμογή αναφέρει ότι οι χρήστες πρέπει να είναι δεκατριών ετών ή μεγαλύτεροι για να κάνουν εγγραφή. Για παιδιά κάτω των δεκατριών ετών, οι γονείς πρέπει να επιβεβαιώσουν το λογαριασμό τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον περιορισμό ηλικίας επισκεφτείτε το: www.nianticlabs.com/terms/pokemongo.

• Το αρχικό πρόβλημα που είχε προκύψει με την έκδοση iOS που “έτρεχε” και που ζητούσε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης στο λογαριασμό google του χρήστη φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί, με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης έχει κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής. Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση Common Sense Media σε μία κριτική της, το Pokemon GO ενέχει κινδύνους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης τρίτων σε λογαριασμούς Google (για παίχτες του Pokemon GO που συνδέονται μέσω της Google). Λεπτομέρειες, ωστόσο, όσον αφορά προσωπικές πληροφορίες που κοινοποιούνται σε τρίτους και τρόπους διαχείρισης, ακόμη και διαγραφής των εν λόγω πληροφοριών, παρέχονται στην πολιτική απορρήτου της εφαρμογής, την οποία προτείνουμε στους χρήστες να διαβάσουν προσεκτικά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου του Pokémon Go επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.nianticlabs.com/privacy/pokemongo.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter