Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια "Γονείς Vs Παιδιά": Πώς επιλύουμε τις συγκρούσεις χωρίς να υπάρχουν ηττημένοι; (6/12)

"Γονείς Vs Παιδιά": Πώς επιλύουμε τις συγκρούσεις χωρίς να υπάρχουν ηττημένοι; (6/12)

shutterstock_174430718-676x450Η διαμόρφωση και η διαπαιδαγώγηση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι αρκετά σοβαρή αλλά και δύσκολη υπόθεση. Εάν κι εσείς τσακώνεστε συχνά με τα παιδιά σας και θέλετε να βάλετε τέλος σε αυτή την κατάσταση δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε στο εργαστήρι της κ. Κούριας Ιωάννας, Σχολικής Ψυχολόγου - Οικογενειακής Θεραπεύτριας, Θεραπεύτριας Τραύματος EMDR, με πολυετή εμπειρία σε παιδιά και εφήβους, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας Στήριξης.

Κατα τη διάρκεια του εργαστηρίου οι γονείς θα μάθουν να αξιολογούν τις μη αποδεκτές συμπεριφορές των παιδιών ανάλογα με τις ανάγκες που παραβιάζονται και θα γνωρίσουν τρεις διαφορετικούς τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων. Οι διαφωνίες ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά είναι αναπόφευκτες σε κάθε οικογένεια, και αφορούν ένα ευρύ φάσμα από ασήμαντες διενέξεις έως σοβαρές τραυματικές εμπειρίες. Καθοριστικός παράγοντας γι αυτό είναι ο τρόπος επίλυσης που επιλέγουμε.

Σκοπός:
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση των γονέων σε τρόπους επίλυσης συγκρούσεων με τα παιδιά χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη σχέση τους με αυτά.

Σε ποιους απευθύνεται:
Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε γονείς παιδιών 0-18 ετών.

Βιωματικές ασκήσεις / Θεματολογία:

Μειώνοντας την εχθρότητα, αυξάνοντας την αγάπη!
Μη αποδεκτή συμπεριφορά: Ποιανού είναι το πρόβλημα;
Πώς επιλύω τις συγκρούσεις χωρίς να υπάρχουν ηττημένοι;
Αποδέχομαι το λάθος, διεκδικώ τις ανάγκες μου.
Διαχείριση θυμού: ασκήσεις χαλάρωσης για γονείς και παιδιά.

Κόστος:
40 ευρώ.

ΣΤΗΡΙΞΗ – Κέντρο Ψυχοθεραπείας
Αχιλλέως 2, Φάληρο
210 9859680.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.