Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!» - Μια αλλιώτικη Σχολή Γονέων στο Οξυγόνο (7 & 28/05)

«Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!» - Μια αλλιώτικη Σχολή Γονέων στο Οξυγόνο (7 & 28/05)

78655403-Baby-with-parents

Γίνεται κανείς καλός γονιός μόνο και μόνο επειδή έκανε παιδί; Βγαίνοντας από το μαιευτήριο κουβαλά κανείς μαζί με το νεογέννητο και γνώσεις και δεξιότητες για το πώς θα το μεγαλώσει και πώς θα αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις και προβλήματα;

Τα παιδιά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσεως και κάθε γονιός είναι αναμενόμενο να αγωνιά, να προσπαθεί, να κάνει λάθη, να αναρωτιέται για το πώς να μεγαλώσει τα παιδιά του. Η σχολή γονέων «Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!» προσεγγίζει παλιές και νέες θεματικές ενότητες, βασισμένη στην επιστήμη της ψυχολογίας και τις πιο σύγχρονες έρευνες, μέσα από ενδιαφέρουσες πληροφορίες, συζήτηση και δραστηριότητες.
 

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, 19.00-21.00 :

«Και τώρα τι κάνουμε;»: Βοηθώντας το παιδί μου να αντιμετωπίσει το άγχος.
Κάποτε οι άνθρωποι είχαμε την ικανότητα να αγχωνόμαστε, για να μπορούμε να αντιδρούμε γρήγορα στους κινδύνους της ζωής. Σήμερα όμως οι κίνδυνοι αυτοί δεν υπάρχουν στον ίδιο βαθμό και η σύγχρονη ζωή έχει αποσυντονίσει το «ρολόι» του άγχους που όλοι έχουμε μέσα μας. Το αποτέλεσμα είναι να αγχωνόμαστε υπερβολικά! Αυτό είναι όμως πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η ευαισθησία στο άγχος ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν το παιδί μας νιώθει άγχος και πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσει όσο πιο έγκαιρα γίνεται.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, 19.00-21.00:

«Μα πίστεψε λίγο στον εαυτό σου!»: Καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου.
Όταν ένας άνθρωπος έχει ισχυρή αυτοεκτίμηση, αποκτά μια «ασπίδα» που τον προστατεύει από πολλές δυσκολίες της ζωής: τα άτομα που πιστεύουν στον εαυτό τους κινδυνεύουν λιγότερο από καταστάσεις όπως είναι το άγχος, η κατάθλιψη, οι διατροφικές διαταραχές, η επιθετικότητα και άλλα προβλήματα. Το σεμινάριο αυτό θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα παιδί έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και στο πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση μικρών και μεγάλων παιδιών.

Αντί εισιτηρίου, απαιτείται η αγορά ενός βιβλίου ελάχιστης ονομαστικής αξίας 5 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ. Απαραίτητη η προεγγραφή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Σχολή γονέων και η ημερομηνία της συνάντησης).

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι εκπαιδευτική-συμβουλευτική ψυχολόγος με ιδιαίτερη εξειδίκευση και ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν τη διατροφή, τη νοημοσύνη, την αγωγή των παιδιών και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει η επιστήμη της ψυχολογίας με πρακτικούς τρόπους σε προβλήματα της καθημερινότητας. Έχει κάνει μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής και είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ψυχολογία της διατροφής, Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο, Γυρίζω σελίδα… στη διατροφή, Γυρίζω σελίδα… στο άγχος, Γυρίζω σελίδα… στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει.

 
Οξυγόνο:
Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη

T: 2310 26 00 85

ΛΟΓΟΤΥΠΟ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.