Αρχική Infokids Υγεία Γράμμα από ένα μικρό παιδί που πενθεί

Γράμμα από ένα μικρό παιδί που πενθεί

what_parents_need_to_know_when_talking_to_children_about_death

Αγαπητοί ενήλικες,

Επειδή είμαι μικρό σε ηλικία δεν καταλαβαίνω όλα όσα καταλαβαίνουν οι μεγάλοι για τη ζωή και το θάνατο. Αυτό που καταλαβαίνω όμως είναι ότι τα πράγματα δεν είναι ίδια όταν πεθαίνει κάποιος, αν και θα το ήθελα. Μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω;

Επειδή είμαι μικρό σε ηλικία, σκέφτομαι περίεργα πράγματα αλλά δεν έχω τρόπο να σας τα πω. Ξέρω όμως ότι αν μου δείξετε στοργή και αν με αγκαλιάσετε και απλά είστε δίπλα μου, τα δάκρυα και οι λέξεις θα ξεχυθούν από μέσα μου και θα νιώσω καλύτερα.

Επειδή είμαι μικρό σε ηλικία πολλές φορές ακούω τους μεγάλους που μιλούν με λέξεις που ακόμα δεν κατανοώ και καμιά φορά σταματούν να μιλούν όταν μπαίνω στο δωμάτιο. Αυτά που αφήνομαι να φανταστώ από μόνο μου – όταν δεν μου μιλάτε- είναι πιο τρομακτικά από αυτά που στην πραγματικότητα συμβαίνουν.

Επειδή είμαι μικρό σε ηλικία μπερδεύομαι όταν οι μεγάλοι χαμογελούν ενώ στην πραγματικότητα είναι λυπημένοι. Μπερδεύομαι όταν μου λένε ότι όλα τα πράγματα είναι εντάξει, ενώ ξέρω ότι δεν είναι. Και αυτό που πραγματικά ξέρω και το ξέρω καλά, είναι προτιμώ την αλήθεια απ΄ό,τι τα ψέματα.
Ένα μικρό παιδί που πενθεί.

Από το Μαθήματα Ζωής


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.