Αρχική Παιδικά Εργαστήρια "Γράμματα και Αριθμοί, όλα μέσα στο σακί": Ένα εργαστήρι που προετοιμάζει τα παιδιά για την Α Δημοτικού στο Ανοιχτό Σχολείο

"Γράμματα και Αριθμοί, όλα μέσα στο σακί": Ένα εργαστήρι που προετοιμάζει τα παιδιά για την Α Δημοτικού στο Ανοιχτό Σχολείο

Το Ανοιχτό Σχολείο κάθε Πέμπτη στις 18:40 προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 4,5 έως 6, 5 ετών στο εκπαιδευτικό εργαστήρι "Γράμματα και Αριθμοί, όλα μέσα στο σακί". Η Α' δημοτικού αποτελεί τη βάση της σχολικής πορείας ενός μαθητή. Το μοναδικό επίσημο κριτήριο εισαγωγής των παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι η ηλικία. Το πιο σημαντικό κριτήριο όμως είναι κατά πόσο το παιδί μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα μαθήματα και τις σχολικές του υποχρεώσεις, δηλαδή πόσο έτοιμος είναι για το σχολείο - τόσο γνωστικά όσο και συναισθηματικά.

Για παράδειγμα:
Μπορεί το παιδί να αφηγηθεί μια απλή μικρή ιστορία; (πχ. πως πέρασε τη μέρα του)
Ανταποκρίνεται σε σύνθετες εντολές; (πχ. Σχεδίασε ένα μεγάλο μύλο σε ένα λευκό χαρτί)
Μπορεί αν βρει λέξεις που αρχίζουν από ένα ήχο; (π.χ. από Α ….. αεροπλάνο
Συγκεντρώνεται εύκολα;

preschool-pointing-to-noses

Γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η ομαλή εισαγωγή του παιδιού στην Α' δημοτικού - τόσο για γνωστικούς όσο και για συναισθηματικούς λόγους- αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας των παιδιών για το σχολείο. Μέσα από παιδαγωγικά παιχνίδια, παραμύθια, κουκλοθέατρο, ηλεκτρονικό υλικό και πολλά άλλα, τα παιδιά θα κάνουν αρκετές προ γραφικές ασκήσεις , θα αφομοιώσουν προ μαθηματικές έννοιες , θα αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους, θα εξασκήσουν την μνήμη τους, θα εκπαιδευτούν στη σωστή χρήση του προφορικού λόγου και θα έχουν μια πρώτη , ευχάριστη επαφή με παιδικά βιβλία.

Συναντήσεις:
Κάθε Πέμπτη 18:40-19:30

Απευθύνεται:
Σε παιδιά 4,5 έως 6,5 ετών

Πληροφορείες και εγγραφές στο 2106640433

Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης Ανοιχτό Σχολείο
Βασιλέως Γεωργίου Β' 49
Παιανία
210 66 40 433


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.