Αρχική InfoDad Γραμμή καταγγελιών για όσους καίνε επικίνδυνα υλικά στο τζάκι

Γραμμή καταγγελιών για όσους καίνε επικίνδυνα υλικά στο τζάκι

th

Μετά το περσινό φαινόμενο όπου συνάνθρωποί μας, θύματα της οικονομικής κρίσης, αναγκάζονταν να καιν στο τζάκι και τη σόμπα, υλικά ακατάλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί φέτος τηλεφωνική γραμμή σχετικών καταγγελιών.

Όσοι λοιπόν διαπιστώσετε καύση ακατάλληλων για τη δημόσια υγεία υλικών, μπορείτε να καλείτε στο 2313 325501, προκειμένου τα συνεργεία της διεύθυνσης Περιβάλλοντος να διενεργούν ελέγχους εκπομπής ρύπων στο σημείο.

«Θα συλλέγουμε πληροφορίες από τους πολίτες ώστε οι έλεγχοί μας να είναι πιο στοχευμένοι», επισημαίνει ο κ. Θεοφάνης Παπάς, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. «Το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και οι νέες υποδομές περιλαμβάνουν τζάκια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πλέον για λόγους θέρμανσης. Το αντικείμενο δε των ελέγχων θα αφορά κυρίως την αλόγιστη χρήση ακατάλληλων για καύση υλικών, βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων, προϊόντων επιπλοποιίας, χαρτιών, πλαστικών, υφασμάτων, σκουπιδιών, καλωδίων και ελαστικών καθώς και ξυλείας εμποτισμένης με χημικά (για αργή καύση και εύκολο άναμμα).»

Μπορεί να ακούγεται περίεργη η λειτουργία μίας τέτοιας τηλεφωνικής γραμμής, σκεφτείτε όμως πόσους επικίνδυνους ρύπους εισπνεύσαμε πέρυσι εμείς – μα κυρίως τα παιδιά μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.