Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Gravity Space: Το "έξυπνο" πάτωμα που σκανάρει κάθε κίνηση

Gravity Space: Το "έξυπνο" πάτωμα που σκανάρει κάθε κίνηση

Gravity-Space-1Μία ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Hasso Plattner της Γερμανίας δημιούργησε το έξυπνο πάτωμα Gravity Space, το οποίο μπορεί να «διαβάσει» – μέσω της πίεσης – και να απομνημονεύσει τους ανθρώπους και τα έπιπλα που βρίσκονται στο χώρο, ενώ προβάλει την αντίστοιχη εικόνα στο πάτωμα μέσω της ειδικής κάμερας και του προτζέκτορα που βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από αυτό.

Gravity-Space-2Αξιοποιώντας την τεχνολογία Multitoe, χιλιάδες pixels στο πάτωμα μπορούν να «διαβάζουν» τη παραμικρή πίεση που ασκείται στην επιφάνεια, να αναλύουν τα πέλματα και να αναγνωρίζουν τη θέση των ποδιών και τις στάσεις του σώματος δημιουργώντας μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος βρίσκεται στην επιφάνεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.