Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα «Γρήγορο Σχολείο»: Ένα πρόγραμμα που βοηθά αμόρφωτα παιδιά να καλύψουν τη χαμένη γνώση, διασκεδάζοντας

«Γρήγορο Σχολείο»: Ένα πρόγραμμα που βοηθά αμόρφωτα παιδιά να καλύψουν τη χαμένη γνώση, διασκεδάζοντας

Ethiopia speed school header finalΠοιες τεχνικές διδασκαλίας μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση της μάθησης; Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τη μνήμη μας για να αποθηκεύει και να ανακτά τις πληροφορίες πιο γρήγορα; Ο καθένας χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές. Ο Μάικλ Τίπερ είναι ειδικός αναφορικά με το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό και διδάσκει μια ταχύτατη μέθοδο για την βελτίωση των ικανοτήτων μάθησης.

Ως φοιτητής, ο Τίπερ πίστευε ότι η μνήμη του ήταν φτωχή, μέχρι που ξεκίνησε μια προσπάθεια να την ενισχύσει και τελικά κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μνήμης το 1998. Όπως λέει, μια τεχνική είναι να γράφει κάποιος κάτι, γιατί όταν βλέπει κάποιος κάτι με τα μάτια, μπορεί να το θυμάται ευκολότερα από ό,τι μόνο όταν το ακούει. Επίσης, σχολιάζει: «Το κάπνισμα, το ποτό, το άγχος, η έλλειψη άσκησης, το κακό φαγητό, αυτά μπορούν να το βλάψουν αρκετά το μυαλό. Από την άλλη πλευρά, η καλή άσκηση, η σωστή διατροφή, όχι κάπνισμα, όχι ποτό, η θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, το να θέτεις στόχους, είναι τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν πολύ τη μνήμη μας».

28_full_Ethiopia speed school 1

Στην ηλικία των 14 ετών μπορεί ένα παιδί, που ποτέ δεν πήγε σχολείο, να φτάσει στο επίπεδο των συμμαθητών του σε λιγότερο από ένα χρόνο; Μοιάζει με άπιαστο όνειρο, αλλά μια οργάνωση στην Αιθιοπία προσπαθεί αυτό να το ανατρέψει. Εκεί λειτουργεί το πρόγραμμα «Γρήγορο σχολείο», στο οποίο μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, 14χρονα παιδιά μπορούν να καλύψουν τη διαφορά με τους συμμαθητές τους σε ένα κανονικό σχολείο.

Στο «Γρήγορο Σχολείο» δίνονται στα παιδιά τα θεμέλια της βασικής εκπαίδευσης μέσω ενός διασκεδαστικού συστήματος γρήγορης εκμάθησης που χρησιμοποιεί ως μέσο τα παιχνίδια και η μουσική. Έτσι, μαθαίνουν ανάγνωση, γραφή, αριθμητική σε μόλις δέκα μήνες, στο τέλος των οποίων δίνουν εξετάσεις που πιστοποιούν τις γνώσεις τους και ανοίγουν τον δρόμο να εισέλθουν στην Δ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Από την ίδρυσή του το 2011, το «Γρήγορο Σχολείο» έχει καταφέρει να ενσωματώσει περίπου 70.000 παιδιά στο κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα.

10_full_WestAfricaSpeedSchoolHOME

Από την επιστήμη μέχρι την μαγειρική, τις τέχνες και την χειροτεχνία, υπάρχει κάτι που να μπορείτε να μάθετε σε μόλις 20 λεπτά; Τι θα συνέβαινε αν είχατε ως δάσκαλο έναν ειδικό που θα σας μετέδιδε τις γνώσεις του με διασκεδαστικό τρόπο; Αυτό συμβαίνει στην Λυών της Γαλλίας. Εκεί λειτουργεί ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει η επιλογή για παρακολούθηση 20λεπτης διάρκειας σεμιναρίων. Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιος όλα τα είδη δραστηριοτήτων. Από διευθυντές ορχήστρας και μάγειρες μέχρι… υδραυλικούς και μαριονετίστες, οι επαγγελματίες έχουν ένα μικρό χρονικό διάστημα για να εξηγήσουν την επιστήμη ή την τέχνη τους, και οι συμμετέχοντες για να μάθουν. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει χρόνος για να… βαρεθείς. Διοργανωτές, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες, όλοι μαζί μοιράζονται το κοινό πνεύμα της ομαδικής μάθησης με έναν ιδιαίτερο, διασκεδαστικό και άκρως αποδοτικό τρόπο.

Πηγήhttp://gr.euronews.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.