«Γροθιά στο στομάχι» το σημείωμα 9χρονου αγοριού – Η τραγική ιστορία που αποκαλύπτει

Μέσα σε λίγες μόλις λέξεις πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί, ένα εννιάχρονο αγοράκι από την Πάτρα αποτύπωσε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει το ίδιο και η οικογένειά του.

Το παιδί μετέβη με τη μητέρα του στην μη κερδοσκοπική εταιρεία «Φωτεινό αστέρι» προκειμένου να παραλάβουν ρούχα.

Εκεί ο μικρός άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, σε ένα μικρό χαρτάκι και στο οποίο έγραφε: «Μην το πείτε στη μαμά μου, τρώμε μία εβδομάδα ρύζι».

Το Infokids.gr συνομίλησε με την υπεύθυνη του χώρου, κυρία Βάσω Νικολοπούλου, η οποία επεσήμανε την τραγική κατάσταση που βιώνουν πολλές οικογένειες της πόλης.

Όπως ανέφερε η κ. Νικολοπούλου, το περιστατικό με τον 9χρονο έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή. «Το παιδί ήρθε με τη μαμά του να πάρουν ρούχα και από τα τρόφιμα που δίνουμε στις οικογένειες. Κάθισε να ζωγραφίσει στα παιδικά σκαμπό που έχουμε στο χώρο και εκεί έγραψε το γράμμα», επεσήμανε.

«Η κατάσταση για πολλές οικογένειες είναι τραγική. Δεν υπάρχουν δουλειές, έχουν γίνει πολλές απολύσεις και ο κορωνοϊός επιδείνωσε την κατάσταση», τόνισε η κα Νικολοπούλου.

«Υπάρχει, για παράδειγμα, οικογένεια με γονέα που έχει 80% αναπηρία. Η μητέρα ζήτησε άδεια ειδικού σκοπού και την απέλυσαν. Πώς θα ζήσει με ένα απλό επίδομα μία οικογένεια με τέσσερα παιδιά;», συνέχισε.

Η κυρία Νικολοπούλου ανέφερε, ακόμη, ότι από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εκκλήσεις για την προσφορά σχολικών ειδών για παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει ρούχα, σχολικά είδη, και ό,τι άλλο χρειάζεται η εταιρεία , προκειμένου με τη σειρά της να καλύψει τις ανάγκες αυτών των οικογενειών, μπορεί να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα: 6981044800-2611122497

-Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email:
email.tofoteinoasteri@gmail.com

-Μέσω της σελίδας της εταιρείας στο Facebook: https://www.facebook.com/tofoteinoasteri/

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του «Φωτεινού Αστεριού» στην ιστοσελίδα: https://tofoteinoasteri.org/