Αρχική InfoTeens Βιβλία για εφήβους Γυμνάσιο - Χειρότερα δε γίνεται!

Γυμνάσιο - Χειρότερα δε γίνεται!

9789601648217Η ιστορία ξεκινάει τη στιγμή που ο Ρέιφ Κατσαντόριαν μπαίνει στο Γυμνάσιο. «Μάλλον φυλακή θα ’τανε κάποτε, αν και δεν έχουν αλλάξει και σπουδαία πράγματα. Και τώρα φυλακή είναι, αλλά για παιδιά γυμνασίου» σκέφτεται.

Ο Ρέιφ βαριέται αρχικά, αλλά με τον φίλο του τον Λιονάρντο τον Σιωπηλό σκαρώνουν την «επιχείρηση ΚΑΤΣ» με σκοπό να καταπατήσουν όλους τους κανόνες στο εγχειρίδιο σωστής συμπεριφοράς του σχολείου.

Όμως ούτε στο σπίτι του είναι καλά τα πράγματα. Η μητέρα του δουλεύει διπλοβάρδια σ’ ένα εστιατόριο και ίσα που προλαβαίνει να δει τον Ρέιφ και την αδερφή του, την Τζόρτζια. Άσε που έχει κι έναν πατριό –τον Αρκούδα– που συνέχεια τον βρίζει και μένει μαζί του σπίτι όταν η μαμά είναι στη δουλειά. Η μόνη του παρηγοριά είναι η συμμαθήτριά του, η Τζιν Γκαλέτα. Αν και αυτή δεν εγκρίνει την «επιχείρηση ΚΑΤΣ» και υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερα ν’ ασχοληθεί με τα μαθήματά του.

Οι συνέπειες της «επιχείρησης ΚΑΤΣ» αρχίζουν να γίνονται ολέθριες για τον Ρέιφ, που καταλήγει τιμωρημένος, κάτι που κάνει τις σχέσεις του με τον Αρκούδα και τη μητέρα του ακόμα χειρότερες. Ακόμα και μετά την τιμωρία όμως, οι βαθμοί του Ρέιφ συνεχίζουν να πέφτουν κατακόρυφα, οι τιμωρίες να έρχονται η μια μετά την άλλη, κι έτσι αναγκάζεται να κάνει ενισχυτική διδασκαλία με την Τζιν – την οποία όμως πολύ θέλει ν’ αποφεύγει μιας και δεν τρέφει τα ίδια αισθήματα μ’ εκείνον. Η ένταση στο σπίτι του Ρέιφ κορυφώνεται, και ο Αρκούδας, σε μια έκρηξη θυμού του, ρίχνει τη μαμά από τη σκάλα. Τότε είναι που ο Ρέιφ ξεσπάει για τα καλά, βάφει με σπρέι τους τοίχους του σχολείου και αποβάλλεται δια παντός. Όμως η κυρία Ντονατέλο έχει αντιληφθεί το ταλέντο του στη ζωγραφική και στο σχέδιο. Έτσι, στο τελευταίο μέρος του βιβλίου, βλέπουμε τον Ρέιφ να ετοιμάζεται να πάει στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο.

Ένα δυνατό μυθιστόρημα με εικονογράφηση που λειτουργεί όπως σε γκράφικ νόβελ, χιουμοριστικό, ανατρεπτικό, τρυφερό, ανήσυχο και βαθιά υπαρξιακό. Ένα βιβλίο που μιλάει στην καρδιά κάθε μαθητή γυμνασίου που έχει νιώσει, έστω και για μια στιγμή, παρείσακτος κι έχει ψάξει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει στον παράξενο κόσμο του σχολείου (αλλά κι έξω απ’ αυτόν).

Συγγραφέας: James Patterson
Μεταφραστής: Χαρά Γιαννακοπούλου
Εκδόσεις: Πατάκη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.